Tâlhãrie în centrul Petrosaniului

Un tanar de 18 ani a fost atacat de doi indivizi in centrul municipiului Petrosani. Acestia riscã pedepse mai mari în conditiile în care au comis fapta pe timpul stãrii de urgentã. Suspectii au fost arestati preventiv pentru 30 de zile.
Tâlhãria a avut loc în municipiul Petrosani iar victimã a fost un tânãr de  18 ani, din Petrila. Acesta le-a spus anchetatorilor cã, în timp ce se afla împreunã cu un  prieten în zona  centralã a  municipiului Petrosani, a fost abordat de doi bãrbati (pe care nu îi cunostea) care l-au invitat într-un  autoturism parcat în spatele unui magazin. Tânãrul a urcat în masinã iar unul dintre suspecti, aflat pe bancheta din spate, i-a cerut sã scoatã banii pe care îi avea si sã îi dea.
”Dupã ce a comunicat cã nu detine sume de bani, persoana pozitionatã pe scaunul soferului  i-a luat tânãrului din mânã telefonul mobil si i-a spus sã  scoatã tot ce are în buzunare. Cele douã persoane l-au deposedat pe tânãr de suma de 250 lei (pe care îi avea în buzunar), l-au amenintat cu acte de violentã si l-au lovit în zona fetei, dupã care i-au solicitat sã coboare din masinã si au plecat într-o directie necunoscutã”, informeazã IPJ Hunedoara. Victima jafului a alertat Politia Petrosani iar autorii au fost prinsi. Suspectii Pingert Cristian si Varga Claudiu, doi petroseneni (în vârstã de 21 si 24 de ani), sunt cercetati pentru comiterea infractiunii de tâlhãrie, cu aplicarea circumstantei agravante. Procurorii au cerut si obtinut arestarea lor preventivã pentru 30 de zile. Prejudiciul total cauzat, în  valoare de 1.250 de lei, a fost recuperat în totalitate.
Maximilian Gânju