Tabãrã nationalã de fotografie, culturã, traditii si civilizatie dacicã si romanã

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Hunedoara organizeazã la Centrul de Agrement Costesti, cea de a X – a editie a taberei nationale de fotografie, culturã, traditii si civilizatie dacicã si romanã.

Tabãra, care a început în data de 24 iulie si tine pânã în 29 iulie face parte din Programul de Tabere Nationale si Tematice finantat de Ministerul Tineretului si Sportului.  Potrivit organizatorilor, în tabãrã participã 55 de elevi cu vârsta cuprinsã între 10 si 18 ani, din mai multe judete, pentru care Ministerul Tineretului si Sportului suportã costul cazãrii, mesei, a serviciilor de animare si a materialelor consumabile. Tabãra se adreseazã tinerilor care manifesta interes fatã de arta fotograficã si istorie, în special celor care vor sã cunoascã mai bine douã dintre popoarele antichitãtii europene, dacii si romanii. Széll Lõrincz , directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Hunedoara  spune cã  pânã anul trecut tabãra s-a axat doar pe culturã, istorie si traditii romane si dacice. “De anul trecut am venit cu ceva  inovativ, si am introdus si arta de a fotografia. Prin aceastã nouã componentã a taberei dorim sã venim în întâmpinarea nevoilor tinerilor Majoritatea tinerilor au cont pe site-uri de socializare unde posteazã multe poze din activitãtile lor zilnice. Îsi doresc sã aibe cele mai reusite poze pentru a primii cât mai multe like-uri. Majoritatea însa nu au cunostinte teoretice sau practice despre arta de a face fotografii, dar le pot dobândi în tabãrã”, spune Széll Lõrincz , directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Hunedoara.  Pe parcursul celor 5 zile de tabãra tinerii îsi pot îmbogãtii cunostintele legate de istoria, cultura, traditiile si civilizatia dacicã si romanã prin participarea la cursuri tematice cât si prin vizite la cetãtile dacice din zonã.

„Prima Tabãrã Nationalã cu tematica Istoriei si Civilizatiei Dacice si Romane, a fost organizatã în anul 2008, iar de atunci în fiecare an s-a continuat si s-a diversificat programul, fiind una din cele mai vechi tabere nationale din tarã. În cei nouã ani de organizare, în tabãrã au participat 540 de tineri din multe judete, unii din ei întorcându-se de mai multe ori, cu prietenii sau familia. Consider cã în perioada urmãtoare, Centrul de Agrement Costesti at trebui declarat de cãtre Ministerul Tineretului Sportului, Centru de Agrement de  Interes National, sã fie alocate fonduri pentru modernizare, pentru ca el sã poatã oferi programe cu tema istoriei, culturii si civilizatiei dacice  pentru orice elev sau tânãr din România si nu numai, care sã poatã veni sã participe la ore de istorie vie”, mai spune Széll Lõrincz.

Advertisements