Eveniment

Sute de saci cu deșeuri strânși de voluntari, la Petroșani,

în cadrul acţiunii Let’s Do It, Romania
P este 580 de voluntari au luat parte la Campania de Curățenie Generală derulată în Petroșani și inclusă în cadrul acţiunii Let’s Do It, Romania!

În total, voluntarii au strâns aproximativ 720 de saci cu deșeuri. Programată inițial pentru sâmbătă, Ziua Curățeniei Generale a fost amânată din cauza vremii nefavorabile.
Participanții la această campanie au plecat pe traseele prestabilite, în zona unităților de învățământ, în campusul Universității Petroșani, în parcuri, zone publice, la blocul de locuinţe sociale, dar și în zona de agrement Brădet. La ampla acţiune au luat parte voluntari de la școlile generale și liceele din localitate, Detașamen-tul de Pompieri, Jandarmerie, Crucea Roșie, Universitate, Ocolul Silvic Petroșani și DADPP Petroșani.
Operatorul de deșeuri Supercom și DADPP Petroșani au asigurat sprijin logistic, saci, mănuși, precum și transportul deșeurilor.
Ziua de Curățenie Națională este o inițiativă globală care își propune să mobilizeze milioane de oameni din întreaga lume pentru a curăța mediul înconjurător și a promova conștientizarea asupra problemei poluării. În fiecare an, mii de voluntari se adună pentru a face o schimbare pozitivă în comunitățile lor și pentru a contribui la un mediu mai sănătos și mai curat.
Diana Mitrache