Sute de studenți și liceeni au venit să prezinte lucrările lor la cele trei secțiuni ale simpozioanelor ce s-au desfășurat la Petroșani. A fost un exercițiu prin care au demonstrat că sunt preocupați, interesați și motivați să fie mai buni. „Geoecologia” este simpozionul specific celor de la Facultatea de Mine. Cei de la Inginerie au participat la secțiunea „Zilele tehnicii studențești”, iar economiștii la „Student, Știință, Societate”. Și, la fiecare secțiune, au venit cu inovații, ce țin pasul cu noile tehnologii și trenduri în domeniile lor.
„Acesta simpozioane au devenit deja, de peste 20 de ani, tradiție, la noi și Universitatea sprijină din toate punctele de vedere aceste evenimente. Dincolo de caracterul lor academic, implică studenții într-o activitate provocatoare. Îi aduce în planul lucrărilor de cercetare, acre le va influența, probabil, toată cariera. Și ne bucurăm că, de la un an la altul, avem tot mai mare participarea. Și, faptul că universitatea noastră face parte dintr-un consorțiu universitar european, este extrem de util pentru tot ce înseamnă activitatea lor viitoare, pentru că, prin mobilitățile Erasmus, pot continua studiile la orice universitate parteneră”, a spus prof.unv. dr.ing Maria Lazăr, prorector al Universității din Petroșani.
Sunt 15 universități de la care studenții au trimis lucrări la aceste simpozioane și, tot aici au ajuns și elevii din liceele de la noi. „Noi avem, la fiecare simpozion, și secțiunea preuniversitară și încercăm astfel să facem cunoscute preocupările noastre și în rândul liceelor , iar în anii care urmează ne dorim să avem cât mai mulți tineri implicați atât în viața academică a universității, cât și în activitățile de cercetare”, a conchis prof dr ing Maria Lazăr.
Diana Mitrache