Supraviețuire miraculoasă la Straja. 8 zile cu apă și la temperaturi extreme

U n bărbat din Lupeni a fost găsit în viață după 8 zile, în care a trăit în apropierea unui pârâu din zona Straja. Echipe de salvamontiști, rude și cunoscuți au plecat zi de zi în căutarea bărbatului, chiar și cu câinii. Important este că a fost găsit și era viu și nevătămat. Cum a supraviețuit? Nici salvatorii nu își explică.

Omul a fost dat dispărut de familie în 5 septembrie, după ce a plecat din munte, iar mai apoi, salvamontiștii l-au căutat. Se auzea o apă, la telefon, atât cât a mai putut să vorbească și nu
s-a descărcat bateria, dar apoi, salvatorii, printre care se numără și fratele victimei, l-au căutat inclusiv cu câinii de urmă. Nimeni nu își explică cum de a fost găsit în viață, după 8 zile, timp în care la munte a fost extrem de frig, ploi și lapoviță.
„A fost găsit în zona pârâului Brăița, printr-un miracol. Vă spun sincer că nimeni nu se mai aștepta să fie în viață, după 8 zile. A spus că a mâncat zmeură și că apa face minuni. A fost foarte frig, nu știm cum a
rezistat. Era epuizat”, spune Ovidiu Oaidă, salvamontist care a participat la căutări.
Echipele salvamont au fost însoțite în căutări de câini și rude, ori localnici, însă, deși au trecut prin zona în care l-au găsit, omul nu a fost zărit în tot acest timp. „L-am căutat în zona aceea 4 zile, încât doi dintre colegii mei au avut și costume de neopren și am mers pe apă în jos, unde sunt niște căderi mari de apă, cascade și au coborât pe apă până jos în oraș. Am mers și cu 4 câini de căutare, doi de la Alba, unul de la Orăștie și unul de la Lupeni, iar noi am periat zona aceea foarte mult”, mai spune salvamonstistul care l-a găsit.
Fratele omului care a fost dat dispărut este și el salvamontist, iar cei care au participat la căutări, oameni cu experiență de peste două decenii, spun că nu au mai întâlnit un astfel de caz. Asta, în condițiile de climă de la începutlui lunii septembrie, cu temperaturi extrem de mici și ploi.
Bărbatul a fost adus acasă, marți seara și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
Diana Mitrache