Sufocati de deseuri, pe albia Jiului

Sute de oameni ce locuiesc în Petrosani în cartierul aflat lângã albia Jiului, îndurã de ani de zile gunoaiele, caii si vacile care îsi fac nevoile la scara blocului, ori în fata portiilor de la case. În plus, copiii sunt fugãriti de aceste animale lãsate nesupravegheate, sau se refugiazã de pe strada prãfuitã, fãrã asfalt, la tomberoanele ce mustesc de dejectii.

Cartierul de case  si cele câteva blocuri construite pe malul Jiului, la periferia municipiului Petrosani, zac între mormane de gunoaie, cai si vaci. Totul se petrece sub ochii îngroziti ai celor care locuiesc în acest loc si care sunt nevoiti sã suporte gunoaie, câini si animale, strãzi neasfaltate, dar sã plãteascã impozite si taxe la fel ca si vecinii lor care stau pe strãzi asfaltate.  „Nu mai stim ce sã facem. Vin copiii de la scoalã si caii lãsati liberi pe aici sã pascã, îi aleargã. Noi nu avem asfalt, desi aici sunt blocuri. Asfaltarea s-a oprit o stradã mai sus si noi zãcem în gunoaie”, spune un locatar din zonã. „Nu mai e loc de joacã si tiganii lasã animalele aici. Nu o datã vin si aruncã la noi la tomberon cãruta plinã cu gunoi de grajd si sã vezi atunci putoare. Nu vede nimeni de la mediu asta? Jiul e aici si toate astea curg în apã, iar noi nici asfalt nu avem, desi locuim la bloc si plãtim impozite ca atare », spune o altã femeie.

Pe toti îi nemultumeste strada neasfaltatã si mormanele de gunoi de grajd care se adunã, animalele lãsate în voia sortii pe tarlaua din spatele blocului, iar hotii nu mai contenesc sã dea iama în curtile oamenilor. « Nu avem curaj sã iesim la ei, Cine poate sã se punã cu ei? Când ajung aici ne amenintã si nimeni nu îndrãzneste sã se plângã de ceva”, spune o femeie care locuieste la casã.

Zilnic, oameni cu cãrute trase de cai vin aici si deverseazã deseurile. Mizeria e la nici doi metri de albia Jiului, iar responsabilii de la Mediu nu fac nimic. Deseurile zac pe albia apei de luni de zile si nimeni

nu-i întreabã pe cei de aici dacã mai suportã dejectiile.

Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Sufocati de deseuri, pe albia Jiului

  • 8 octombrie 2012 la 15:42
    Permalink

    viva ridzi ! ca morcovu’n bitum..

Comentariile sunt închise.