Sub o siglã comunã, Primãriile din Valea Jiului se promoveazã la cel mai mare târg european pentru investitii

Cele sase administratii locale din Valea Jiului si-au dat mâna pentru dezvoltarea fostei regiuni carbonifere si participã împreunã, în perioada 8-11 octombrie 2018, la Expo Real, cel mai mare târg de investitii din Europa.
Expo Real este cel mai mare târg comercial pentru bunuri imobiliare si investitii în Europa. Din 1998 este organizat de Messe München GmbH în complexul Messe München în Germania. În fiecare an, acesta acoperã o suprafatã de expunere de peste 60.000 de metri pãtrati, atrãgând în jur de 40.000 de participanti din peste 75 de tãri si peste 1.700 de companii si autoritãti locale care expun în standuri.  Consiliul Judetean Hunedoara a sprijinit acest demers acoperind costurile de participare prin Agentia de Dezvoltare Economico-Socialã a Judetului Hunedoara (A.D.E.H.). Costurile se ridicã la 18.362 de euro, pachetul de servicii incluzând, de asemenea, participarea a 4 reprezentanti Învest în Jiu Valley.
La standul României, administrat de Camera de Comert Româno-Germanã, participã urmãtoarele  administratii si societãti comerciale: Alma Consulting, Consiliul Judetean Bacãu, Sectorul 5 Bucuresti, Municipiul Constanta, Municipiul Iasi, Danina Star, Consiliul Judetean Iasi, Parcul industrial Siret, Învest în Jiu Valley, Planna-Innova, Portul Constanta, REC Partners, Casa de avocaturã Stratulat-Albulescu, Consiliul Judetean Suceava, WDP si Zacaria (http://rumaenien.ahk.de/events/aktuelle-termine/romania-at-exporeal-2018/).
Pe lângã participarea efectivã la stand, în cadrul târgului vor mai fi organizate conferinte, prezentãri si  întâlniri dedicate României. Pentru luni, 08 octombrie este programatã conferinta „România destinatie investitionalã”, urmând ca dupã conferintã moderatorul sã invite participantii la stand pentru o degustare de vin românesc si discutii. Joi, 11 octombrie se va organiza la Camera Mestesugarilor München, cu sustinerea Camerei de Comert si Industrie München, a Ministerului Economiei din Bavaria si a Consulatului României la Munchen, o conferintã dedicatã României, cu companii interesate de piata localã. Este utilizat acest prilej pentru a ajunge si la companii care nu se numãrã în mod traditional printre vizitatorii Expo Real. Conferinta va fi deschisã de cãtre Ministrul bavarez al Economiei si reprezentantul Guvernului României.
Reprezentantii Vãii Jiului la acest târg sunt Vasile Jurca (Petrila), Tiberiu Iacob-Ridzi (Petrosani), Lucian Resmeritã (Lupeni) si Maria Liana Staier (A.D.E.H.).
Invest in Jiu Valley este primul brand de regiune asumat de toate administratiile Vãii Jiului. Administratiile din Aninoasa, Lupeni, Petrila, Petrosani, Uricani si Vulcan au asigurat conditiile pentru o bunã reprezentare la târgul de investitori. Astfel, a fost creatã o identitate vizualã comunã, un website de promovare pentru care este asiguratã administrarea timp de 6 luni (investinjiuvalley.com), un clip de promovare a atractiilor pentru investitori si 700 de brosuri si pliante care vor fi folosite inclusiv dupã acest eveniment.
În fapt, participarea la acest târg deschide oportunitatea dialogului la nivel înalt cu mediul investitional european si international, oferind un cadru profesional si o structurã coerentã de dialog. Învest în Jiu Valley este un demers comun al administratiilor locale care, cu sprijinul societãtii civile, al mediului academic, media si al celui privat vor asigura continuitatea în promovarea potentialului localitãtilor din Valea Jiului.
Monika BACIU

Un comentariu la „Sub o siglã comunã, Primãriile din Valea Jiului se promoveazã la cel mai mare târg european pentru investitii

  • 8 octombrie 2018 la 10:19
    Permalink

    Bine ca se plimba Ridzi pe gratis….. ce realizare! Ce investitii sa atraga pentru Valea Plangerii!
    Afaceri cu cavouri, second-handuri, placi comemorative, afaceri cu pariuri(plin de bet-uri), amanet, schimb valutar, flori si covrigarii-mini placinte.
    Cu ce baaaaaa ii atragi???? Cu ce? Nu avem nimic cu ce sa ne mandrim in Vale……

Comentariile sunt închise.