SUA oferă burse de un an liceenilor din România

Elevii din liceele din România pot studia un an în Statele Unite ale Americii. Este o bursă pe care Ambasada SUA o dă celor interesați să stea acolo, la familii care să îi adopte timp de un an. Cererile se depun în vară, iar elevii trebuie să fie înscriși în clasa IX-a, a X-a sau a XI-a.

Ambasada Statelor Unite în România invită liceenii cu cetățenie română să participe la Programul FLEX 2024-2025.
Orice liean este eligibil, dacă are cetățenie română; e născut între 15 iulie 2006 și 15 Iulie 2009; studiază în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, în anul școlar 2023-2024; studiază engleza în liceu; sau care îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.
În Programul educațional FLEX, liceenii din România au ocazia de a studia la un liceu american și de a locui împreună cu o familie americană pe parcursul anului școlar 2024-2025. acesta fiind al 8 -lea an de existență în România. Totul este este
gratuit, iar adolescenții urmează să fie repartizați repartizați la licee din state precum Washington, Texas, Colorado, California, Hawai, Iowa și Florida.
Aplicațiile online se vor deschide la începutul lunii august 2023, dar până atunci elevii interesați pot completa formularul de pre-înscriere (aici: https://ais.americancouncils.org/flex.)
Diana Mitrache