Strategia pentru Vulcan e gata! Asteaptã finantarea

Cinci cartiere sãrace din Vulcan: Cartierul Micro 3 B, Cartierul Vechi, Cartierul Colonia de Jos, Cartierul Crividia si zona Morisoara, au fost în atentia unor specialisti, care au cãutat sã afle ce probleme au oamenii de aici, iar acum, doleantele lor au devenit proiecte ce asteaptã finantarea.
Valoarea proiectului este de 220.000 de lei, din care administratia localã dã undeva la 1.800 de lei. Banii sunt pentru întocmirea strategiei de dezvoltare localã, dar s-a creat pentru cele 5 zone marginalizate o strategie concretã, proiectul fiind deja la Bucuresti, pentru finantare. „Astãzi (n.r luni 4 decembrie) doi colegi din cadrul Primãriei Vulcan s-au deplasat la Bucuresti sã depunã documentele, pentru a fi verificate în acest sens”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Parteneri în cadrul acestui proiect sunt firma Interlog Com SRL din Brad si  o asociatie, un ONG – Institutul Intercultural Timisoara. Proiectul a fost scris în noiembrie anul trecut si în august a fost semnat contractul, acum urmând sã aibã loc finantarea lui. „Perioada prevãzutã pentru toate activitãtile a fost de 6 luni, dar s-a redus la 3 luni si 25 de zile, iar activitãtile au fost fãcute toate, nefiind reducere decât de timp. S-a reusit, strategia a fost completatã si din 4 decembrie 2017 este vizibilã pe site-ul Primãriei Vulcan”, a spus Monica Munteanu, responsabil cu implementarea proiectelor din Primãria Vulcan.

Ce au punctat în aceastã strategie au fost lipsurile din aceste cartiere. Ce le lipseste oamenilor, comunitãtii, dar si afaceristilor, asa încât municipiul Vulcan sã reclãdeascã singur, au aflat în urma discutiilor.  „Infrastructurã în Colonia de Jos, în Colinia în Morisoara, infrastructurã rutierã în Crividia, în centrul vechi infrastructura de locuinte, în Dallas tot locuinte, aici fiind vorba despre sisteme de încãlzire, gaze, apã, canalizare, tot ce nu a fost cuprins pânã acum în proiectele noastre. În infrastructura scolarã, am prins o cresã, pentru cã noi nu avem o astfel de institutie la noi. Avem spatiu si ne mai trebuie cele necesare. Pe infrastructurã scolarã mai avem proiectil Scoalã dupã scoalã, ca sã evitãm  abandonul scolar, iar unde avem situatii sã le aducem la scoalã”, a spus Gheorghe Ile, primarul din  Vulcan, iar Monica Munteanu, l-a completat cu alte câteva amãnunte: „Sã fie, de asemenea, finalizatã clãdirea Scolii nr 7, care acum e la rosu, în Micro 3 B si solicitãrile oamenilor au fost inclusiv pentru un cãmin social si asta s-ar putea face în spatiul pe care l-am gãsit în pavilionul E, unde a fost unitatea militarã. Persoanele care nu au terminat scoala, în functie de vârsta pe care o au, sã fie înscrise în diverse programe de scolarizare, ca sã evitãm analfabetismul dar si formare profesionalã, dar sã gãsim si privatii care sã le ofere joburi”.
Oamenii de afaceri din Vulcan au fost si ei chemati la dezbateri. Nu au participat toti, dar proiectul vizeazã bani chiar si pentru ei. Primãria va face parteneriat cu un Grup de Actiune  Localã, iar timp de 5 ani, vor fi implementate proiecte finantate din bani europeni, sumele fiind  de pânã la 7 milioane de euro.
Diana Mitrache

Advertisements

4 comentarii la „Strategia pentru Vulcan e gata! Asteaptã finantarea

 • 4 decembrie 2017 la 19:29
  Permalink

  Uite acilea banu gros, la jupanii, pentru niste hartii hartioare….cica consultatii

  Peste jumãtate de milion pentru studii de consultantã
  21 noiembrie 2017 cronicavj

  „Peste o jumãtate de milion de lei a cheltuit Complexul Energetic Hunedoara în doi ani pentru servicii de consultantã. Societatea energeticã hunedoreanã a plãtit studii care nu au avut niciun rezultat cu aplicabilitate practicã. Suma totalã plãtitã pentru cinci servicii de consultantã a fost de 542.324 lei”

  baaaa, sa fim seriosi, cum se poate dezvolta Vulcanul (un oras baaaa, un oras!) cu 220 de mii de lei???
  Smecherii fac banutu gros din consultatii…hahahahahahaha!!!!

  E bine ca se aduc bani la Vulcan, sa vedem cum se cheltuie, care sunt firmele alea care o sa se bucure de ei, caci nu? cineva trebuie sa dezvolte Vulcanul!!! hahahahahahaha….cum suna 542 324 lei pentru niste hartii comparativ cu 220 de mii de lei pentru dezvoltare!!! Hahahahahahaha….ce-mi plac glumele astea pesediste!!!

 • 5 decembrie 2017 la 05:09
  Permalink

  dar investitii la mina vulcan si livezeni nu se fac? si renumita teava de inox nu se trage?

 • 5 decembrie 2017 la 06:12
  Permalink

  Vrem pensie de 6500 lei si salariu de 110 milioane/luna, ca dnu Ile si facem si noi o strategie pe banii altora. Sa scoata Ile banii de la saltea si sa investeasca in ”proiecte” la Vulcan. Ii facem noi o strategie cum sa-i investeasca.

 • 5 decembrie 2017 la 17:14
  Permalink

  Dar locuri de munca nu au nevoie locuitorii acestor cartiere ?Au ajutoare sociale de la sefu si el are voturi.

Comentariile sunt închise.