Straja – venituri duble în sezonul 2017 – 2018

Domeniul schiabil din Straja a fost pe profit. Au fost realizate si investitii, în sezonul trecut. Primãria a decis montarea unor sisteme de taxare pentru parcãri. Controversate, la început, în timp acestea si-au dovedit utilitatea. În statiune nu a mai fost haosul din anii trecuti. Mai mult decât atât, Primãria si-a amortizat investitia cu parcometrele încã din primul sezon. În ceea ce priveste veniturile rezultate de pe urma domeniului schiabil din Straja acestea au crescut semnificativ, mai mentioneazã primarul.

“Dacã discutãm doar despre telegondolã ar fi încasãri duble fatã de anul trecut. Dacã discutãm si de parcare, investitia a fost amortizatã într-un an de zile. Am închiriat ratracuri, tunuri de zãpadã am mai adunat o sumã de bani aproximativ egalã cu cea de anul trecut. Ca si concluzie, a fost un an bun în care cheltuielile primãriei au rãmas la fel ca cele de anul trecut, iar veniturile au crescut chiar cu 100%”, a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.

Investitiile în Straja vor continua si în acest an. Parteneriatul public-privat face ca statiunea sã fie în continuã expansiune, iar asta se vede în numãrul de turisti care aleg Straja ca destinatie turisticã.

Monika BACIU