Straja va avea canalizare

Se fac deja primele pregãtiri pentru ca statiunea Straja sã aibã canalizare. Zecile de pensiuni si cabane particulare se descurcã acum cu fose septice, dar între Apa Serv si primãria Lupeni s-a semnat contractul de începere a lucrãrilor. În plus, tot cu acest prilej, se va face canalizarea si pe câteva artere importante din municipiul Lupeni.

Statiunea Straja adunã mii de turisti, dar pensiunile de aici încã nu au canalizare. Recent, s-a stabilit programul de lucrãri, care vizeazã extinderea retelei de aductiune a apei si de canalizare pânã în zona cabanelor si pensiunilor, iar primarul Cornel Resmeritã spune cã acest aspect va contribui la îmbunãtãtirea confortului turistilor, pe de o parte, dar si a locuitorilor din acest municipiu.

„Anul acesta încep lucrãrile de canalizare în Straja, un lucru foarte bun pentru tot municipiul Lupeni, fiindcã tot de aceeasi canalizare vor beneficia si strãzile: Calea Brãii, Straja, Pomilor, Ardealului, Apeductului si toate strãzile de deasupra magazinului Lidl”, a precizat Cornel Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.

Costel Avram, directorul general al SC Apa Serv a fost personal în Straja, de câteva ori, ca sã stabileascã, împreunã cu cabanierii si specialistii de la Ape, cum va fi amenajat santierul. Cert este cã, pânã la finele acestui an, sunt asigurãri cã lucrãrile vor fi în grafic.

Diana Mitrache