Știința Petroșani, campioana României la rugby

Echipa de rugby a Universității din Petroșani este campioana României. Vorbim despre cei care compun echipa de 7 jucători, care s-au impus, la finele săptămânii trecute, în fața tuturor și au adus acasă cupa.

A fost un parcurs greu, cu obstacole, date de pandemia care i-a împiedicat și să se antreneze, însă, cei de la echipa de rugby de la Petroșani au demonstrat că pot fi cei mai buni. Și, cu titlul de campioni câștigat la rygby în 7, țintesc titlul și pentru echipa mare.
„Sâmbătă a avut loc ultima etapă a campionatului Național de rugby în 7, iar echipa Știința Petroșani a ieșit pe locul I. Pe locul II au ajuns cei de la Bârlad și locul III este ocupat de Politehnica Iași. A fost o competiție frumoasă, o zi plină de spectacol și suntem bucuroși. Este un titlu foarte important, ținând cont că este singurul campionat de rugby în 7, iar aici e pot înscrie din ambele ligi. Este titlul suprem pe care îl puteam câștiga”, a spus Ovidiu Bogdan Tomuș, directorul Clubului Sportiv Știința din Petroșani.
„Este foarte important pentu noi. Am muncit foarte mult și suntem fericiți să aducem aici cupa. De altfel, am jucat acasă și vă spun că a fost foarte greu. Deși, eu nu am ajutat mult echipa”, a spus și Constantin Cosmin Olteanu, jucător de rugby.
„Este foarte important și pentru moralul băieților și
pentru Universitate, care ne finanțează. A fost foarte greu, mai ales că eram după pauză competițională. Am muncit din greu, că aveam și câțiv băieți la lotul național, dar am câștigat”, a declarat un alt jucător, Roberto Gianluca Savu.
Cu mândria de a aduce cupa acasă, rugby-iștii de la noi
spun că sunt conștienți că
sunt printre favoriți și la rugby în 15, așa că promit să facaă o figură bună și acolo și chiar să aducă și acea cupă aici.
Diana Mitrache

Advertisements