Sprijin pentru minerii arsi la Petrila

Dupa ce Guvernul s-a aratat dispus sa sprijine persoanele afectate de accidentul care s-a petrecut luni la Mina Petrila, si administratia locala isi exprima disponibilitatea de a oferi sprijin la nevoie.

Potrivit viceprimarului Constantin Ramascanu, daca familiile victimelor arse la mina Petrila, luni, vor avea nevoie, vor primi si ajutor. Pâna acum, administratia locala nu a luat nicio masura, dar cei de la primarie s-au aratat dispusi sa actioneze daca va fi necesar.

„Noi am aflat despre caz mai mult din mass-media si din discutii particulare.

Deocamdata, cei doi sunt la Bucuresti si nu am luat legatura nici cu familiile lor. Sigur, daca va fi necesar, ne vom oferi sprijinul, pentru ca astfel de evenimente sunt nedorite la noi in oras”, a spus  Constantin Ramascanu, viceprimar al orasului Petrila.

Organele de ancheta vor verifica ce s-a intâmplat in cazul de la mina Petrila, când doi mineri au fost arsi in subteran. Cei doi au 40 si 45 de ani, iar medicii de la urgenta spitalului din Petrosani spun ca au ajuns cu arsuri grave pe trei patrimi din suprafata corpului. Minerii au fost dusi la Bucuresti, luni dupa amiaza, la spitalul de arsi.

La mina Petrila a demarat o ancheta a ITM pentru a stabili care sunt imprejurarile in care s-a produs accidentul.

Diana Mitrache

Advertisements