Sportivii alături de Rebeca

F ormidabilă mobilizare pentru salvarea micuței Rebeca Simoneac, superba fetiță de numai 3 ani și 5 luni a lui Mihai Simoneac unul dintre fotbaliștii echipei Jiul Petroșani.

Oameni simpli, oameni mai înstăriți, cu toți depun eforturi pentru strângerea unei sume deloc neglijabile, cca. 300000 euro sub o formă sau alta.
Printre aceștia și numeroși oameni din sportul Văii Jiului, un sport unde banii nu dau pe nimeni afară din casă, dar factorul uman e mai presus de orice.
Iată câteva mesaje și luări de poziție în legătură cu acest caz dramatic.

”Sunt mândru că sunt din Valea Jiului”
De undeva din Spania, fostul fotbalist Viorel Vesa care a evoluat la Vulcan sau la Jiul spune că: oamenii încă mai au suflet, acolo, unde din puținul lor dăruiesc, pentru a ajuta. O vrem pe Rebeca acasă, spune Viorel Vesa”.

”Licitație la tricou”
Cel mai bun rugbyst al anului 2021 în DNS, Răzvan Barbu de la Știința Petroșani a postat: ”Scot la licitație tricoul în care am debutat la Naționala de rugby în 7 a României, împotriva Angliei la Manchester. Îi rog pe toți
prietenii care fac parte din familia rugby să fim solidari și să facem cinste acestui sport care creează caractere”, a spus Răzvan Barbu.
”Scot la licitație tricoul purtat de Nicandro Breveeld – ex. Jiul, ex. Steaua – în liga campionilor. Suma primită ajunge în contul micuței Rebeca”, adaugă fostul jiulist Andrei Firan pe pagina sa de facebook.


C laudiu Keseru lângă Rebeca

Fotbalistul internațional Claudiu Keșeru de la FCSB a scos la licitație un tricou cu autograful său, în valoare de 1000 de lei la prima strigare. ”Alături de Rebeca!” spune și Keșeru.

”Familia Simoneac trece prin clipe extrem de grele”
Mihai Pintilii, Alexandru Borbei (portarul echipei italiene Lecce) au sărit și ei în ajutorul micuței Rebeca. Suporterii Jiului, ”galeria lui Costel”, fac și ei eforturi pentru a ajuta în rezolvarea acestui caz. ”Nu uitați, pic cu pic se face strop, strop cu strop se face marea” spun cei din grupul ”Jiul Petroșani 1919”.

”Suferință de neimaginat”
Un apel îl face și Ionuț Stelescu, fost secund și preparator fizic la Jiul: ”Este o luptă contra cronometru, orice ajutor este binevenit”, spune Ionuț Stelescu.

”Un zâmbet pentru Rebeca”
”Viitorul Minerul Lupeni este alături de colegul nostru Simi, fotbalist la Jiul Petroșani. ”Un zâmbet pentru Rebeca”, postează Lucu Lumperdean, unul dintre cei care resuscitează fotbalul din Lupeni.
Genu TUȚU