Unitatea medicală de la Vulcan a primit, în sfârșit acreditarea. Cadrele medicale și întreg orașul aștepta această recunoaștere, mai ales că aici au fost făcute o serie de investiții.

Primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu spune că la Vulcan sunt o serie de secții, inclusiv cea de Terapie Intensivă și că partea de ambulatoriu, acolo unde sunt și cabinete ale medicilor de specialitate, este și gata în proporție de aproape 40%. „Un lucru foarte așteptat pentru municipiul Vulcan este faptul că spitalul a primit acreditarea. A fost o muncă a întregului colectiv și, pentru asta, vreau să felicit managerul spitalului. Nu doar că am primit acreditarea pentru gradul IV, ci chiar pentru gradul III, ceea ce înseamnă un grad mai ridicat. Ne bucurăm pentru acest lucru, pentru că au fost foarte mulți cârcotași”, a spus Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.
Standardele prevăd şase niveluri de acreditare, respectiv I – ‘acreditat’, II – ‘acreditat cu recomandări’, III – ‘acreditat cu rezerve’, IV – ‘acreditat cu încredere redusă’, V – acreditare pentru o perioadă de maximum 6 luni de la primirea raportului de acreditare, pe durata căreia li se eliberează o decizie de prelungire a procesului de acreditare și VI – neacreditat. „De când am venit la conducerea administrației, ne-am propus să avem un compartiment ATI, să obținem acreditarea spitalului, iar pentru anul viitor, ne propunem să redeschidem secția de chirurgie. Pentru asta am obținut chiar o finanțare de 2 milioane de lei, cu care am adus deja aparatură pentru această secție, iar de anul viitor facem demersurile ca secția de chirurgie să se redeschidă, după zeci de ani de zile”, mai spune primarul din Vulcan.
La Vulcan puteți merge la consultații, pentru că există medici specializați pe mai multe secții. „În cadrul spitalului, avem compartiment de Obstetrică Ginecologie, secție de Pediatrie, Compartiment de Recuperare medicală, Medicină Fizică și Balneologie,. Compartiment de Cardiologie, unul nou adus în acești ani, Medicină Internă, ATI, Compartimentul de Paleative, cel de Primiri Urgențe și Secția de Boli Infecțioase. Toate sunt în cadrul spitalului, dar se știe că avem și un proiect de reabilitare a Ambulatoriului. Lucrurile s-au mișcat mai greu, dar au venit dotări pentru Radiologie, Oftamologie, dar și pentru alte secții. Iar noi sperăm să fie gata reabilitarea cât mai repede”, a mai precizat Cristian Merișanu.
De altfel, și în policlinica spitalului sunt cabinete, iar la unele dintre ele adresabilitatea este din toată Valea Jiului. „Pe lângă Laboratorul de radiologie și imagistică, și cel de analize medicale, avem Cabinet de Oncologie, Endocrinologie, Ortopedie, Medicină dentară, Chirurgie plastică, unde se face microchirurgie reconstructivă, Cabinet de nutriție și diabet, Urologie, Cardiologie, Dermatologie, Psihiatrie, ORL, Pediatrie, Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase, plus Dispensarul TBC. Toate aceste servicii sunt la dispoziția locuitorilor din Vulcan și nu numai”, a conchis Merișanu.

Diana Mitrache