Spitalul din Petroşani, spital suport. Ce spune managerul?

Un comunicat la Prefecturii Hunedoara numeşte ca spital principal în judeţul Hunedoara pe cel din Deva, iar cel de la Petroşani rămâne spital-suport, alături de celelalte din judeţ.
Ce înseamnă acest lucru, ne spune managerul unităţii, medicul Alin Vasilescu, care a reuşit să redeschidă secţiile afectate de noul coronavirus.
Spitalul de Urgenţă de la Petroşani începe să revină la normal, după ce trei dintre secţiile afectate de îmbolnăviri încep să îşi reia, pe rând, activitatea. Va fi un spital-suport, iar în curtea unităţii medicale este de ceva timp amplasat acel cort pentru trierea pacienţilor suspecţi. Deocamdată, însă, aici nu vor fi internaţi şi bolnavi infectaţi cu noul coronavirus.
„Conform Ordinului Prefectului, spitalul care internează pacienţi COVID-19 este spitalul Deva, iar toate celelalte 11 spitale din judeţ sunt spitale de suport. Funcţionăm la nivelul secţiei de urgenţă în regim de avarie, ca să zic aşa. Adică, sunt puţini angajaţi de pe urgenţă, care sunt în funcţie şi există  o serie de angajaţi care completează personalul, pentru a se putea desfăşura activitate. De sâmbătă, la Urgenţă activitatea s-a normalizat, pentru că revin o parte dintre angajaţii care au primit a doua tură din teste, cu rezultate negative, iar cel târziu luni se va redesschide  secţia de neurologie, pentru că  s-au primit rezultatele testelor şi sunt negative pentru cei doi doctori şi  o parte dintre cei din personal. Rămâne să vedem secţia cardiologie, în momentul în care se vor recolta şi, ulterior, când vor veni rezultatele pentru aceştia”, a precizat dr Alin Vasilescu, manager al Spitalului de Urgenţă din Petroşani.  Duminică dimineaţă, numărul deceselor din cauza acestei pandemii ajungea la 34, unul  dintre ele fiind din Hunedoara. Vorbim despre o femeie de 61 de ani, internată cu comorbidităţi  cardiovasculare.
Diana Mitrache

Advertisements