Spitalele renunță la paturile COVID și revin la ce erau înainte de pandemie

E xistă planuri pentru ca spitalele să revină la ceea ce erau înainte de pandemia de COVID. Inspectorii DSP Hunedoara spun că deja avizează astfel de planuri pentru fiecare unitate medicală, pentru că, în tot județul Hunedoara mai sunt maxim 26 de pacienți infectați acum. Planurile de revenire la activitatea medicală de dinainte de izbucnire a pandemiei sunt în plină desfășurare. A scăzut mult incidența cazurilor și toate orașele sunt pe verde în Hunedoara, așa că spitalele se pregătesc să renunțe la spațiile destinate exclusiv bolnavilor de COVID-19.
„Chiar în aceste zile facem și reorganizarea. Reducem numărul de paturi destinate pacienților pozitivi, urmând să creștem numărul de paturi pentru cei non-COVID. Există deja planuri depuse de toate spitalele și urmează să le avizăm și este un plan și pentru recrudescență la COVID, în cazul în care, știu eu, vine un val IV și crește numărul de cazuri de infectați cu COVID”, a spus Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.
Relansarea activității medicale nu se va face brusc și nici nu se va renunța definitiv la paturile pentru bolnavii de acest fel. Oricând, spun specialiștii, valul IV ar putea să revină și atunci este nevoie de spațiile destinate acestor bolnavi. „Această reducere de număr de paturi se va face în două etape. Suntem în prima etapă, în care reducem un anumit procent din numărul de paturi. Fiecare spital va avea totuși, paturi rezervate pentru pacienții cu COVID și sperăm săajungem la faza să nu mai avem nevoie să le folosim”, mai spun oficialii DSP Hunedoara. Peste 170.000 de oameni s-au imunizat ăn județul Hunedoara și incidența, în fiecare localitate, a scăzut sub 1 la mia de locuitori. Totuși, sunt mii de oameni care, din pricina pandemiei, nu au mai fost la medic deloc. Ei vor putea acum să revină în spitale și să își trateze bolile de care suferă.
Diana Mitrache

Advertisements