Spitalele hunedorene primesc biocide

Tone de biocide confiscate de autorităţi vor ajunge în spitalele din judeţele Hunedoara, Arad şi Bihor. Este vorba de tone întregi de produse biocide, dintr-un transport confiscat în Borş.
DSP Bihor a anunţat produsele biocide făceau parte dintr-un trasnport confiscat, iar acestea vor fi distribuite spitalele din judeţele Hunedoara, Arad şi Bihor.
„Produsele, constând în geluri, şerveţele şi săpunuri lichide dezinfectante, urmează să fie distribuite către personalul din prima linie din Bihor şi fac parte dintr-un transport de 14 tone, care a fost confiscat pe data de 3 aprilie în Vama Borş. În răspunsul secretarului de stat Arafat către  prefectul Dumitru Ţiplea se menţionează că, din totalul de 14 tone confiscate, jumătate rămân în Bihor, iar câte 3,5 tone vor fi direcţionate către judeţele vecine, Hunedoara şi Arad”, arată comunicatul DSP Bihor.
DSP mai informează că produsele au fost confiscate în baza ordinelor emise de Ministrul Sănătăţii, care prevăd suspendarea temporară a distribuţiei în afara teritoriului României de produse biocide utilizate în prevenţia Covid-19.
Cosmin BACIU