R angerii din Parcul Național Defileul Jiului ne oferă încă o porție de spectacol surpins cu camerele de supraveghere. Un colaj absolut impresionant cu animalele din parc ne este oferit acum, într-o perioadă în care toamna îi face pe toți să se pregătească de vremea rece.Un urs, o vulpe, veveriță, căprioare, jderi, un porc mistreț, ori un lup, trec pe rând prin fața camerei. Instalația amplasată în zona prin care trec aceștia ne arată cât de diversificată este fauna acestui parc național aflat la limita din Gorj și Hunedoara și spectacolul vizual merită urmărit în toată splendoarea lui.
Parcul Național Defileul Jiului a fost declarat arie protejată în anul 2005, printr-o Hotărâre de Guvern și are o suprafață totală de 11.127 ha.
https://www.facebook.com/watch/?v=375372510733048
Parcul este acoperit în proporție de peste 80% de păduri de fag și gorun, în asociere cu carpen sau frasin.
Flora stratului ierbos are în componență peste 550 de specii, iar fauna este bine reprezentată de mamifere, păsări, amfibieni, reptile, pești și insecte.
Dintre speciile de faună protejate, cele mai cunoscute sunt: ursul brun, lupul, râsul, vidra, în timp ce erbivorele sunt reprezentate de căprior, cerb şi capră neagră, declarată monument al naturii. În pădurile Parcului trăiesc diferite specii de chiroptere, printre care se numără speciile vulnerabile: liliacul mare cu nas potcoavă, liliacul cârn, liliacul cu aripi lungi, dar şi unele specii periclitate, precum
liliacul mic cu urechi de şoarece sau liliacul mare cu bot ascuţit.
Diana Mitrache