| Special | MIRUNA MĂLĂUȚĂ – SPERANȚE PENTRU CAMPIONATUL EUROPEAN

Î n bogatul calendar al Federației Internaționale de Arte Marțiale, Campionatul European de Seniori ocupă un loc important. Iată că ediția din acest an va debuta pe 22 martie, la Guadalajara (Spania), printre cele 48 de țări fiind și reprezentativa României. Vor fi 548 de sportivi, la masculin și feminin, echipa României fiind alcătuită din patru fete și șapte băieți. Din delegația română fac parte și două nume de la C.S Polikarate Petroșani, antrenoarea Alina Tinca și sportiva Miruna Mălăuță.

Miruna Mălăuță va participa la kumite, categoria – 61 kg, alături de alte 31 de sportive din tot atâtea țări, printre care Azerbaidjan, Spania, Turcia, Germania, Italia, Elveția, Kosovo, Austria, Serbia etc. Conform programului stabilit, miercuri 22 martie, la orele 17:30, vor începe meciurile de calificare (cei 32 sportivi din 32 țări), iar joi 23 martie, de la orele 17:30, jocurile eliminatorii, ambele individual, iar vineri, 24 martie, orele 12:30, pe echipe.
„Sper ca jocurile de calificare și eliminatorii să nu fie o problemă. Sunt sportive puternice, printre cele 31 de adversare, dar eu cred că există potențial pentru a ajunge în fazele finale și de a cuceri o medalie europeană” a declarat Miruna Mălăuță.
Finalele vor avea loc în sala „Palacio Multiusos” din Guadalajara (70 km de Madrid), inaugurată în 2010 cu o capacitate de aproape 6000 de locuri (a fost gazda C.M Handbal masculin în 2013 și Camp. European de gimnastică în 2018) în zilele de 25 – 26 martie a.c vor avea loc finalele.
GUADALAJARA – SPANIA
Un oraș în provincia autonomă Castilia – La Mancha, cu o populație de 80.000 locuitori, în partea de nord-est a regiunii, la 70 km de Madrid. Ca puncte de interes turistic, Palatul Infantado (sec. XV) în stil gotic, Muzeul Guadalajara (din 1838, cel mai vechi muzeu provincial), Panteonul Ducesei de Sevillano (din 1882), un amestec de mai multe stiluri.
ALĂTURI DE MIRUNA!
de Genu TUȚU
Am urmărit de-a lungul anilor evoluția spotivei
Miruna Mălăuță, un adevărat ambasador al sportului
Văii Jiului în confruntările internaționale. Am avut-o ca invitată în emisiuni tv, am descoperit în timp o fetiță timidă, evoluând spre domnișoara de acum (are 21 de ani) cu siguranță și încredere. N-am reușit să o văd niciodată live, dar iată, acum s-a ivit ocazia. Peste câteva zile, orașul spaniol Guadalajara va fi gazda Campionatului European de Seniori la karate. Alături de cei peste 550 de sportivi din 48 de țări, vor fi și reprezentanții României. Printre aceștia de la Petroșani, antrenoarea Alina Tinca și sportiva Miruna Mălăuță. Tânăra sportivă legitimată la C.S Polikarate Petroșani va participa, individual și pe echipe la kumite, categoria – 61 kg, competiția având loc în perioada 20 – 24 martie a.c în Spania, provincia Castilla – La Mancha, orașul Guadalajara. Va fi o premieră pentru cel ce scrie aceste rânduri, participarea la o competiție de acest gen, de această anvergură. Va fi o onoare să fiu alături, la un Campionat European, de medaliata cu bronz din toamna trecută, la puternicul turneu internațional din Indonezia. Sper să trăim la fața locului bucuria încă unui succes pentru Valea Jiului, pentru România.