Sondajul PNL / Gligor, Avram, Muntean – umar la umar, mult in urma lui Molot

Dupa PSD, PDL a venit randul PNL sa sondeze opinia publica si a facut-o… altfel decat ceilalti. Pentru ”teste” comparative apar nume ca Vochitoiu, Avram, PP-DD, Monica Iacob Ridzi, iar rezultatele sunt inedite. USL detine suprematia in general, iar in particular PNL va detine, din nou, Consiliul Judetean, conform sondajelor.

Este greu de inteles de ce PSD si PNL Petrosani nu doresc sa-si faca publice sondajele, in sensul de a da raspunsuri ziaristilor la intrebari care privesc interesul general, pentru informarea populatiei. Pentru ca desi cei din USL nu au fost vizibili multa vreme, sondajele ii avantajeaza ca urmare a nemultumirilor majore ale cetatenilor fata de actuala guvernare.Sondajele partidelor din cadrul USL au fost definitivate de peste o saptamana si a fost nevoie sa aflam de rezultatele acestora prin ”mijloace specifice”.

PNL a comandat un sondaj interesant, in sensul intrebarilor adresate cetatenilor din Petrosani, dar si alaturarii personalitatilor fata de care alegatorii sa-si exprime preferinta. Rezultatele acestuia arata situatii inedite. Si cum PNL nu are candidat pentru Primaria Petrosani, conform algoritmului din USL, au fost testati Haralambie Vochitoiu si Costel Avram, pe langa Tiberiu Iacob Ridzi si Ioan Rus. Ultimii doi se situeaza in marja de eroare a celorlalte sondaje efectuate de PSD si PDL, ceea ce denota ca sondajul PNL este corect, ca si celelalte.

Clasamentul in preferintele alegatorilor  din Petrosani sunt: Tiberiu Iacob Ridzi – 60,2%, Ioan Rus – 29,3%, Costel Avram – 10%, Haralambie Vochitoiu – 3%.

Pentru consiliul local alegatorii opteaza pentru USL – 67%, iar pe locul doi se claseaza PP-DD cu 11,60%. PDL are 6% in preferintele  petrosanenilor, lucru ce arata inca o data ca nu este in regula pentru Tiberiu Iacob Ridzi daca va castiga fotoliul de primar, pentru ca nu ar avea sustinere politica in consiliul local. Sau cine stie, poate trece la USL, dupa alegeri, pentru a atinge obiectivele promise, asa cum au facut si alti primari, precum Gheorghe Ile, Ilie Paducel si Ilie Botgros si au reusit sa realizeze ce nici nu banuiau datorita sustinerii politice de la centru. Exceptand Ilie Botgros…

Pentru sefia Consiliului Judetean, PNL a ales cinci nume ale principalelor partide, dar si ale celor care au facut multa galagie. Clasamentul sondajului liberalilor arata astfel: Mircea Ioan Molot (PNL) – 47%, Dorin Gligor(PDL) – 16%, Costel Avram(PRM) – 15%, Mircia Muntean(UNPR) – 14%, Razvan Maris (PP-DD) – 4%. Gligor, Avram si Muntean sunt umar la umar, dar foarte departe de Molot – primul clasat.

Din cele sapte formatiuni politice testate in sondaj pentru  Consiliului Judetean, USL  are 59,6 % din preferinte. Deci, Mircea Molot poate sta linistit in privinta sustinerii.

La capitolul ”deputati”, liberalii au vrut sa afle cum sunt perceputi cei doi lideri ai USL, respectiv Alin Simota – PNL si Ioan Rus – PSD, comparati cu actualul deputat Monica Iacob Ridzi – PDL. Scorul este in favoarea lui Simota cu 39,6%, la 28,8%, procentul Monicai Ridzi.

Intre Ioan Rus si Monica Iacob Ridzi, a pierdut in fata alegatorilor tot Monica I.Ridzi: Ioan Rus -54%, iar Monica Iacob Ridzi – 27,1%. De precizat ca restul raspunsurilor celor intervievati, de pana la 100%, au fost ”nu stiu”, ”nu raspund”, ”nici unul”.

si din acest al treilea sondaj  reiese ca USL detine suprematia in doleantele cetatenilor Petrosaniului, pe toate palierele, exceptand Primaria Petrosani. Daca PNL isi pastreaza procentul din sondaje, va detine sefia judetului prin Mircea Ioan Molot si majoritatea in Consiliul Judetean Hunedoara, alaturi de partenerii de alianta, fara nici o primejdie care s-ar putea incadra in marja de eroare.

Valea Jiului se pare ca va fi reprezentata in Camera Deputatilor tot de oamenii USL.

Ce mai cred petrosanenii despre nivelul de trai al ultimilor ani, sub ”stapanirea” PDL-ista? 80% dintre acestia sustin ca nivelul de trai s-a inrautatit, iar 74% considera ca situatia economica a Petrosaniului s-a inrautatit.

Ileana Firtulescu

Advertisements

5 comentarii la „Sondajul PNL / Gligor, Avram, Muntean – umar la umar, mult in urma lui Molot

 • 20 martie 2012 la 21:32
  Permalink

  VOTEZ COSTEL AVRAM SI PRM.

 • 21 martie 2012 la 06:55
  Permalink

  problema ta….

 • 21 martie 2012 la 06:57
  Permalink

  Imediat apare si „minerii” ala sub diverse pseudonime sa latre ca Molot a scumpit apa in Valea Jiului si ca monica iacob ritzi rezolva toate problemele :)). Oare voi astia sunteti platiti la comentariu sau lunar???

 • 21 martie 2012 la 12:15
  Permalink

  Ala care se semneaza Minerii este platit sa manance ca..ca..t la metru pentru PDL

 • 21 martie 2012 la 13:50
  Permalink

  Frumos. Ce o sa ne mai distram. Sper ca de data asta sa nu ne distram pe pielea noastra:)

Comentariile sunt închise.