Solutiile informatice CPM fac uitate fisierele Excel

Solutiile informatice CPM (Corporate Performance Management) permit managerilor sa renunte la clasicele fisiere Excel pentru optimizarea proceselor decizionale ale afacerii, rezultatele devenind mai fiabile si mai putin costisitoare.

Datorita evolutiei accelerate a afacerii, a planurilor de crestere a activitatii de export si nu numai, managerii Prodal ’94, una dintre cele mai mari companii romanesti producatoare de bauturi alcoolice, au simtit nevoia unei solutii performante care sa faca fata cu succes cerintelor legate de bugetare si raportare.

Pentru aceasta au ales aplicatia CPM a Senior Software, cu ajutorul careia pot crea cu usurinta bugetele, beneficiind in acelasi timp de functionalitatile avansate de raportare pe care aceasta le pune la dispozitie: „drag&drop”, „drill-down”, interogari de tip „what-if” sau „what-for” s.a.m.d. De asemenea, interfata intuitiva a aplicatiei CPM permite crearea oricarui raport – de la cele operationale pana la cele de analiza a cash-flow-ului sau a profitabilitatii – fara cunostinte de programare.

Inainte de implementarea solutiei de bugetare si raportare de la Senior Software, informatiile erau centralizate si prelucrate in fisiere Excel.

„Ne-am dorit sa avem acces la informatie in timp real si sa putem gestiona atat rapoartele cat si bugetele intr-o singura solutie, iar aplicatia CPM a raspuns acestor nevoi. La fel de importanta a fost si posibilitatea introducerii datelor direct in aplicatia CPM, ceea ce nu am regasit in alte solutii de raportare.”, a declarat domnul Cristian Nastase, CFO Prodal ’94.

Solutia CPM acopera in cadrul companiei Prodal ‘94 toate cerintele legate de bugetarea si monitorizarea activitatilor de productie si distributie. Aceasta permite bugetarea cantitativa si valorica a produselor din portofoliu grupate pe branduri, pe grupe de produse, pe distribuitori sau zone de vanzare. Mai mult decat atat, au fost dezvoltate rapoarte care permit compararea cu bugetele din perioadele precedente sau chiar compararea mai multor versiuni de buget pentru perioada curenta.

„In prezent, cu ajutorul solutiei CPM, lucrurile sunt foarte clare. Managerii pot sa obtina foarte repede orice informatie dorita. Timpul economisit si faptul ca tabloul de bord poate fi vazut de oriunde sunt principalele avantaje ale solutiei. Utilizarea unui astfel de soft conteaza foarte mult, pentru ca iti ofera acces foarte usor la informatii si astfel poti obtine o imagine de ansamblu asupra afacerii.”, a adaugat domnul Cristian Nastase.

Advertisements