Sofer fãrã permis, ucis de un cal, pe Jiet

Un tânãr de 30 de ani din Petrila, aflat la volanul masinii sale, a murit dupã ce a izbit cu putere, la lãsarea întunericului, miercuri seara, un cal lãsat nesupravegheat.  Dupã ce a lovit animalul, masina a ricosat într-un stâlp, iar paramedicii SMURD care au ajuns imediat la locul accidentului nu au mai putut face nimic. Accidentul a avut loc în zona Jiet, pe un drum drept, în apropierea satului de la poalele Parângului.

Tânãrul conducea, spun politistii, cu vitezã si nu a tinut cont de conditiile de drum. În plus, Romeo Ferenczi avea permisul de conducere suspendat în momentul accidentului, iar viteza i-a fost fatalã. „În timp ce conducea autoturismul pe strada Jiet din Petrila, nu a adaptat viteza la conditiile de carosabil umed, a lovit un cal, dupã care s-a oprit într-un stâlp aflat în afara pãrtii carosabile. Din pãcate, în urma impactului, conducãtorul auto a decedat. Mai mult decât atât, politistii au stabilit si faptul cã acesta avea permisul de conducere anulat”, a spus Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt IPJ Hunedoara. Bãrbatul nu a avut nicio sansã sã scape, pentru cã impactul a fost extrem de violent, desi la fata locului au ajuns douã echipaje de prim ajutor. Politistii fac acum cercetãri, dupã ce, în urma impactului, calul a fost pur si simplu spulberat si urmeazã sã îl cerceteze si pe proprietarul animalului, care l-a lãsat pe marginea drumului nesupravegheat.

„Am convocat medicul veterinar cu cititorul de cip, dar, din pãcate, calul nu era cipat si nu am putut sã îl identificãm. L-am transportat ca probã în curtea Societãtii de Gospodãrie si încercãm cu politia sã identificãm proprietarul. Noi am încercat sã constientizãm populatia cã nu e bine sã îsi lase animalele nesupravegheate, iar cetãtenii stiu asta. Am dat si amenzi si avertismente. Încercãm de acum încolo sã aplicãm si mai multe amenzi”, a spus Dorin Curtean, viceprimarul orasului Petrila, care sustine cã va monitoriza zona mai des, împreunã cu politia. Mai mult, pentru a evita astfel de incidente, administratia din orasul Petrila intentioneazã sã cearã politiei rutiere sã monteze opritoare pe acest drum, pentru ca soferii sã limiteze viteza cu care circulã.

Ar fi fost în viatã dacã era arestat preventiv

Tânãrul din Petrila, mort în urma cumplitului accident de circulatie produs miercuri seara, era astãzi în viatã dacã propunerea Biroului Executãri Penale din cadrul Judecãtoriei Petrosani era admisã de instanta de judecatã. Romeo Ferenczi primise o pedeapsã  de 2 si 10 luni de închisoare cu suspendare pentru conducerea unui autovehicul neîmatriculat si conducere cu permisul suspendat, iar Biroul Executãri Penale din cadrul Judecãtoriei Petrosani constatase cã au fost încãlcate conditiile impuse de instantã si a cerut revocarea suspendãrii.  Solicitarea s-a judecat pe data de 18 octombrie a.c., iar tânãrul a avut câstig de cauzã si a rãmas în libertate. Pânã miercuri seara când, din cauza vitezei foarte mari cu care circula, a lovit în plin un cal aflat pe mijlocul drumului iar impactul a fost devastator. Romeo Ferenczi a murit pe loc iar animalul a fost pur si simplu rupt în douã. Proprietarul animalului va rãspunde penal pentru cã si-a lãsat animalul nesupravegheat si astfel a curmat viata unui tânãr. Romeo Ferenczi era un împãtimit al masinilor si vitezei si-si cumpãrase autoturismul în luna martie a acestui an. Chiar dacã o parte din vinã îi apartine pentru cã circula cu o vitezã foarte mare, prietenii cer sã se facã dreptate si proprietarul calului sã fie gãsit cât mai repede si tras la rãspundere. Localnicii spun cã vina este si a edililor din Petrila care nu iau mãsuri împotriva celor care-si lasã animalele sã pascã pe domeniul public si astfel se ajunge la tragedii.

Diana Mitrache
Maximilian Gânju

Un comentariu la „Sofer fãrã permis, ucis de un cal, pe Jiet

  • 27 octombrie 2016 la 21:21
    Permalink

    Daca nu avea permis, sa plateasca neamurile lui rrrrrrrrrromieo calul .

Comentariile sunt închise.