Singurul traseu de mountain bike din Parâng îşi aşteaptă bikerii

Singurul traseu de mountain bike din staţiunea montană Parâng îşi aşteaptă bikerii. În zonă este amenajat un traseu de 3,3 kilometri şi poate fi parcurs de aproape oricine stăpâneşte o bicicletă.
Obstacolele nu sunt imposibil de trecut, iar gradul de dificultate este mediu.
”În staţiune există un  singur traseu de Mountain Bike amenajat care a fost numit FOX TRAIL. Acesta face parte din disciplina All Mountain/Enduro, are o lungime de 3,3 km, un profil relativ fluid fără prea multe obstacole naturale şi un grad de dificultate mediu pe toată lungimea lui. Există unele zone unde traseul se  intersectează cu pârtia de schi şi cu drumul forestier. Punctul de pornire al traseului se situează lângă cabană La Răzvan, mai precis, în partea opusă a Sediului Salvamont Parâng. Urcările se pot face cu telescaunul cel vechi. Programul telescaunului este între orele 09.00 şi 15.30.Telescaunul funcţionează pentru minim  4-5 persoane”, spun cei de la Trails Bike Petroşani.
Staţiunea Parâng este localizată la o altitudine de aproximativ 1800 metri, în partea estică a Defileului Jiului, la o distanţă de aproximativ 5 km de Petroşani, în Munţii Parâng, al căror potenţial turistic este deosebit de mare. Această locaţie a devenit în ultimii ani din ce în ce mai cunoscută în rândul turiştilor, în special iubitori ai sporturilor de iarnă, datorită prezenţei pârtiilor moderne de care dispune.
Dintre cele mai importante atracţii de aici merita  menţionate crestele montane abrupte şi căldările adânci în care s-au format mai mult de 40 de lacuri glaciare, supranumite perlele Parângului. Există în Parâng Rezervaţia Geologică şi Botanica Calcescu, unde se găsesc Lacul Calcescu, Lacul Pencu, Lacul Vidal sau Lacul Setea Mare. Alte lacuri glaciare importante din zona suntLacul Roşiile, cel mai adânc dintre cele existente în aceşti munţi, Lacul Iezerul Îngheţat sauLacul Mija. O altă valoare turistică deosebită este conferita acestei zone de către Defileul Jiului, una dintre cele mai impresionante despicături ale Carpaţilor, cu peisaje inedite şi cu bune posibilităţi de desfăşurare a drumeţiilor montane sau a alpinismului.
Cosmin BACIU

3 comentarii la „Singurul traseu de mountain bike din Parâng îşi aşteaptă bikerii

 • 28 mai 2020 la 20:29
  Permalink

  Artcol „specializat” plin de inexactitati prin partile esentiale :
  -distanta Petrosani Statiunea Parang este de 13…14 km si nu 5 km cum spune autorul;
  -Setea Mare este varf montan si nu lac glaciar ;
  -altitudinea statiunii este de aprox.1650 m si nu 1800 m.

 • 29 mai 2020 la 16:42
  Permalink

  Pana la telescaunul vechi sunt aproximativ 10 km .
  Ce altitudine este la salvamomt ?

 • 30 mai 2020 la 18:14
  Permalink

  Pana la Hotel Rusu sunt 10 km iar la Salvamont este o altitudine de 1680 m.
  La bancute unde faci dreapta pe curba de nivel spre lacul Mija altitudinea este 1800 m

Comentariile sunt închise.