Sindicatele din minerit, negocieri la Ministerul Energiei

Minerii din Valea Jiului cer sã le fie mãrite salariile, sã aibã de lucru si cu ce sã lucreze, dar si sã stie cã productia de huilã le va fi cumpãratã.  Sunt probleme legate de divizarea Complexului Energetic Hunedoara si separarea minelor de  termocentrale, iar  discutii pe tema sporurilor ce trebuie majorate sunt purtate acum la Bucuresti. Reprezentantii minerilor  s-au întîlnit miercuri cu  secretarul de stat Doru Visan, cu Stamin Purcaru  si conducerea executivã a Complexului Energetic Hunedoara pentru a se pune de acord.
„Problemele pe care le discutãm sunt legate de viitorul Complexului Energetic Hunedoara si structura în care acesta va functiona. Vom aborda si problema legatã de  drepturile din CCM (n.r. contractul colectiv de muncã), care trebuie  aplicate cât mai rapid si aici mã refer la coeficientii de ierarhizare si sporul de pericol, dar si de  introducerea în contractul colectiv de muncã, prin deschiderea procedurilor de negciere a unor facilitãti  legate de biletele de odihnã si tratament ale angajatilor nostri”, a spus Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele. Se discutã, deocamdatã neoficial de divizarea Complexului Energetic Hunedoara, însã, sindicatele vor sã se  întâmple asta doar în  anumite conditii. Minerii cer subventii si un pret bun pentru huilã, dar si  continurea activitãtii la douã mine, care trebuiau închide aici.
„Va fi problema celor douã sucursale Lupeni si Lonea, dupã ce ne va  parveni studiul firmei poloneze, pentru cã datele se vor schimba si va fi necesarã o renotificare cãtre Comisia Europeanã”, a mai precizat liderul Muntele.  În termen de 120 de zile, de la încheierea  contractului, GIG –  institutul care este  desemnat sã facão analizã care sã ateste continuarea activitãtii extractive aici, va da un rãspuns în ceea ce priveste cantitãtile ce  trebuie scoase din minele Lupeni si Lonea si  perioadele de timp în care va continua functionarea. Toate aceste aspecte au fost discutate si cu reprezentantii Ministerului Energiei, cãrora li s-au pus în vedere si aspecte ce tin de administratie si aspecte ce tin de sindicate.
Diana Mitrache

5 comentarii la „Sindicatele din minerit, negocieri la Ministerul Energiei

 • 31 ianuarie 2019 la 20:14
  Permalink

  Vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

 • 31 ianuarie 2019 la 22:19
  Permalink

  La Ministerul Economiei ?
  Bravo, dna Mitrache !
  Nota 2. Stai jos.

 • 1 februarie 2019 la 06:44
  Permalink

  De mers au mers la Bucuresti…i am intalnit in mall …faceau cumparaturi

 • 1 februarie 2019 la 16:41
  Permalink

  Negocieri la ce ? Voi dati o roaba de carbune pe zi, pe care sunt calare 20 de sefi si un miner si mai aveti tupeul sa cereti mariri de salarii ? Nu va rusine ?

 • 2 februarie 2019 la 10:52
  Permalink

  cat sunt bani la bugetul statului da AVEM TUPEU

Comentariile sunt închise.