Sindicatele din minerit cer materiale si piese de calitate

Incidentul tragic da la Lupeni, în urma cãruia si-au pierdut viata doi mineri, i-a determinat pe sindicalistii din minerit sã cearã conducerii Complexului Energetic Hunedoara piesele si subansamblele necesare în subteran. Sindicalistii sustin cã au cerut chiar sã li se garanteze acum calitatea acestor piese, dar si faptul cã le vor primi la timp, fãrã ca minerii sã mai fie nevoiti sã improvizeze, din cauza lipsurilor.
„Am cerut urgentarea aprovizionãrii cu stâlpi hidraulici  si grinzi de sustinere pentru abataje cu  banc subminat. De asemenea, am cerut urgentarea aprovizionãrii cu profil TG 23 si TG 29 si  bridele aferente, precum si ca toate planurile de aprovizionare ce vor fi fãcute pentru anul viitor sã continã toate elementele necesare desfãsurãrii activitãtii în conditii de securitate si cu o succesiune normalã a activitãtii”, a declarat, dupã întâlnirea ce a avut loc la sediul CEH, Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Tot în urma discutiilor cu cei din conducerea CEH, sindicatele au aflat si despre disponibilizãri si acum vor fi sondaje la fiecare unitate minierã. Minerii urmeazã sã se treacã pe liste, dacã vor sã se disponibilizeze. „Ne-au anuntat intentia de a da drumul unui sondaj la toate exploatãrile miniere, pentru a vedea care sunt persoanele care ar dori sã fie concediate. Acesta va avea loc la sfârsitul anului”, a mai spus Câmpean.
Doi oameni si-au pierdut viata la Lupeni, în minã, dupã ce abatajul s-a surpat, iar motivul principal pare a fi calitatea îndoielnicã a stâlpilor de sustinere, dar si a cantitãtii necesare pentru ca structura sã fie viabilã.
Diana Mitrache

3 comentarii la „Sindicatele din minerit cer materiale si piese de calitate

 • 16 octombrie 2017 la 19:40
  Permalink

  Solicitati investiti la EM Vulcan si EM Livezeni pentru a deveni rentabila huila de valea jiului .

 • 17 octombrie 2017 la 07:26
  Permalink

  bai dobitocule mineritul de huila nu va fi niciodata rentabil dar am impresia ca tu esti retardat mintal

 • 17 octombrie 2017 la 08:00
  Permalink

  daca ar scadea salarile sefilor ar fi bani de investiti la Mina Livezeni si Mina Vulcan

Comentariile sunt închise.