Sfaturi pentru turiștii care vor să meargă în Retezat

În zonele montane a început să ningă iar acest lucru îi poate face pe oameni să își dorească să facă drumeții pentru a imortaliza peisajele.

Cei din Parcul Național Retezat îi sfătuiesc pe cei interesați să nu se aventureze fără a se interesa în prealabil cum este vremea și să poarte discuții cu reprezen­tanții jandarmilor montani sau a salvamontiștilor pentru a putea vedea dacă traseul pe care urmează să-l parcurgă este sigur în condițiile actuale.
”În Retezat deja ninge. În cazul în care doriți să faceți drumeții în Retezat vă rugăm să vă informați despre traseul propus, gradul de dificultate al
acestuia, precum și despre starea vremii. Discutaţi cu rangerii, jandarmii montani sau salvamontiștii (ori chiar cu cabanierul) despre traseul pe care doriţi să îl urmaţi și ora aproximativă de revenire. Alegeți echipamentul, materialele și alimentele necesare, în funcție de anotimp și de condițiile meteo, prevăzând și situații deosebite”, arată cei din Parcul Național Retezat.
Chiar dacă peisajele sunt foarte frumoase oamenii trebuie să conștientizeze faptul că muntele este periculos iar accidente se pot întâmpla.
Monika BACIU
FOTO: PARCUL NAȚIONAL RETEZAT