Serbãrile Zãpezii au loc în Parâng

Asociatia Pro-Parâng în parteneriat cu Primãria Municipiului Petrosani si Clubul Sportiv Scolar Petrosani ne invitã sã participãm la ceea de a XIII editie a traditionalului concurs ,,Serbãrile Zãpezii” ce se va desfîsura în masivul Parâng în acest week-end. Timp de douã zile, sâmbãtã si duminicã, pentru cã mai este zãpadã, organizatorii mizeazã pe prezenta schiorilor de toate categoriile de vârstã.
Concursurile încep sâmbãtã, 12 martie, cu întrecerea de pe pârtia sanie pentru copii pânã la 18 ani pe trei categorii de vârstã, va urma apoi parada mãstilor de carnaval, iar pe pârtie, cei prezenti vor avea parte de jocuri distractive. Duminicã o iau de la capãt cu întrecerile, dar atunci va fi rândul schiorilor. „Sâmbãtã avem întrecerea la sanie pentru copii de pânã la 18 ani, pe trei categorii de vârstã, iar duminicã va fi un concurs de schi alpin, slalom, organizat, împreunã cu CSS, pentru toate categoriile de vârstã. Avem 9 categorii de vârstã, de la cei mai mici, pânã la veterani de peste 60 de ani”, a declarat Cazimir Radvanski, organizatorul competitiei.
Cele mai bune rezultate vor fi rãsplãtite cu diplome, medalii, cupe si premii surprizã. Locul de întîlnire si înscrieri la concurs este Baza Didacticã Parâng a Clubului Sportiv Scolar Petrosani, unde vin si tineri din toatã tara. În Parâng este zãpadã si pârtiile sunt aproape gata pentru concursuri. „Partea superioarã a pârtiei A, are toate conditiile pentru a amenaja acolo o pârtie de aproximativ 150 de metri, ssufiecentã. Va fi amenajatã cu formatiunea Salvamont, pentru a fi în deplinã sigurantã, pentru cã partea de jos sunt pietre, iar consursul de schi se va tine pe pârtia B”, a mai adãugat organizatorul întrecerilor din Parâng. Toate instalatiile de teleschi vor functiona în week-endul care urmeazã si Parângul va fi gazda Serbãrilor Zãpezii.
Diana Mitrache