Raftingul aduce din ce în ce mai multi dependenti de adrenalinã pe rãul Jiu. Valea Jiului este consideratã de multi cea mai spectaculoasã zona de rafting din România.
Motivele sunt simple, Jiul are debit mare începând din primãvara pânã în toamna, exceptând totusi lunile de varã secetoase când Jiul se transformã într-un râu de munte obisnuit iar barca de rafting trebuie de multe ori carata în brate de participanti pentru a trece de praguri joase.
Marea majoritate a celor pasionati de acest sport spun cã pe primul loc la capitolul dezavantaje în a face rafting pe rãul Jiu este mizeria pentru cã din pãcate populatia nu stie sã pãstreze de frumusetile Vãii Jiului. Din barcã se vede o imagine dezolantã cu o apã plinade traditionalele pet-uri, cauciucuri, frigidere si tot ce mai are omul pe acasã. Cã priveliste ineditã vom observa copaci care în loc de fructe au tot felul de materiale textile de la ultimile viituri. Un al doilea dezavantaj al acestor dependenti de adrenalinã care fac rafting pe rãul Jiu îl reprezintã debitul scãzut al apei în perioada de varã.
”Vin aici aproape în fiecare an în concediu pentru cã sunt pasionat de rafting si cred cã aceastã zonã este una din cele mai propice din tara pentru acest sport. Ca în fiecare an marea problemã o constitue mizeria care s-a acumulat în acest defileu minunat” a declarat un împãtimit al raftingului. Având în vedere faptul cã din ce în ce mai multi turisti, indiferent dacã sunt profesionisti sau amatori în acest sport, vin pentru portia de adrenalinã ar trebui ca si autoritãtile locale sã se implice mai mult pentru a crea conditii
propice pentru cã toate aceste lucruri pânã la urma afecteazã turismul local.
Monika BACIU