Senatorul Resmeritã pune tunurile pe Stancu si Purcaru

Cristian Resmeritã solicitã ministrului Energiei, Anton Anton, trimiterea Corpului de Control la Complexul Energetic Hunedoara.  Senatorul este nemultumit de faptul cã atât conducerea executivã cât si cea administrativã nu au întreprins mãsurile necesare pentru recuperarea sumelor de la populatie pentru livrarea agentului termic. Cristian Resmeritã acuzã conducerile CEH de faptul cã prejudiciazã societatea.
“Complexul Energetic Hunedoara se aflã într-o situatie economicã deosebit de gravã, în lipsa unei strategii care sã asigure viabilizarea acestuia, pentru a se evita intrarea în colaps si închiderea lui, alte douã exploatãri miniere: Lupeni si Lonea au fost considerate neviabile si incluse într-un program de închidere. Acest fapt afecteazã grav situatia economicã si populatia Vãii Jiului, mineritul fiind în prezent principala activitate economicã a zonei. Domnule ministru, conform datelor furnizate de Complexul Energetic Hunedoara, se face dovada cã actuala echipã managerialã nu are solutii pentru a asigura continuitatea activitãtii complexului, ba mai mult, atât conducerea executivã cât si Consiliul de Administratie îi aduc grave prejudicii”, aratã senatorul în interpelarea transmisã ministrului Energiei, Anton Anton.  Doar 47% din contravaloarea facturilor la energia termicã  au fost recuperate de la populatie, fapt care îl nemultumeste pe senatorul Cristian Resmeritã.
“Dacã în anii trecuti, când erau mai multi beneficiari racordati la serviciul de furnizare a agentului termic, pentru a se asigura un grad cât mai ridicat de recuperare a creantelor si atragerea resurselor financiare necesare desfãsurãrii activitãtii complexului, se încheiau contracte cu clauze clare si conditii stricte pentru încasarea contravalorii serviciilor prestate, în prezent Complexul Energetic Hunedoara înregistreazã pentru perioada 2017-2018, fãrã a fi emisã factura pe lunã martie 2018, creante pentru agentul termic furnizat doar unui singur beneficiar de aprox. 62 mil lei si un grad de încasare a facturilor emise de SE în proportie de doar 47%”, mai aratã senatorul.
Astfel, senatorul solicitã oficial Corpul de Control la Complexul Energetic Hunedoara. În plus, Cristian Resmeritã vrea recuperarea prejudiciilor.
“Domnule ministru, solicit deplasarea Corpului de Control la Complexul Energetic Hunedoara pentru a verifica prejudiciul creat prin nerecuperarea creantelor, stabilirea vinovatilor si recuperarea pagubelor create atât de la conducerea executivã cât si de la Consiliul de Administratie, care se fac vinovati de prejudicierea complexului de resursele financiare atât de necesare pentru continuitatea activitãtii complexului si pentru efectuarea investitiilor necesare pentru a se evita aparitia accidentelor de muncã datorate lipsei materialelor si tehnologiei învechite”, mai aratã senatorul. În urmã cu douã sãptãmâni, senatorul a solicitat, în cadrul unei emisiuni TV, Corpul de Control.
Monika BACIU

8 comentarii la „Senatorul Resmeritã pune tunurile pe Stancu si Purcaru

 • 12 aprilie 2018 la 20:33
  Permalink

  Domnule Cristian Resmerita senator al vaii jiului va rugam ca in noua legea a pensiilor care va intra in vigoare anul viitor sa ramana calculul impartiri la 20 (Legea 155/2016) daca nu ramane calculul impartiri la 20 asa cum este acum nu vom mai beneficia de marirea punctului de pensie (bani la pensie) chiar daca pe moment dupa recalcularea care va fi nu va scadea pensia la pensionari mineri .

 • 12 aprilie 2018 la 21:58
  Permalink

  Domnule Senator Cristian Resmerita, numai acum ti-ai dat seama ca CEH-ul este aidoma unui muribund in coma, numai acum ti-ai dat seama ca acest Purcaru s-a imbogatit prin…..mulgerea vacii numita CEH? El merge de multi ani pe ideea „sa storc bani cat se va putea, in rest….sa se aleaga praful”! Jalnic, dar foarte adevarat, d-le Senator!

 • 12 aprilie 2018 la 22:15
  Permalink

  Doamna ministru Olguta Vasilescu trebuie sa stie ca valea jiului voteaza cu PSD de 28 ani chiar si atunci cand ea era in PRM , pe ea nu o intereseaza pensionari mineri din valea jiului ea a atras fonduri in Craiova (stadionul , spitalul , drumuri, …) si are asigurat postul de primar . Pensionari mineri au o viata bolnavicioasa si SCURTA datorita munci grele multi sunt bolnavi cu spatele , bolnavi de SILICOZA datorita prafului , multe boli datorita gazelor din subterane , uni sunt panicati datorita puscaturilor de la fronturile de lucru , ….

 • 13 aprilie 2018 la 14:51
  Permalink

  Ma amuza scrierile unor forumisti la adresa senatorului Rasmerita in a le rezolva problemele.Unul insistent cu impartirea la 20 ani privind pensia,iar altii privind energia in vale.Pe senatorul Rasmerita il doare fix in basca de problemele minerilor,are doua mandate dupa care va primi si pensie pe masura ,plus ca e plin de bani pe care intr-un stat normal si democratic (ceea ce nu suntem) ar trebui sa explice de unde ii are.Plus ca pe senatorul Rasmerita iar il doare iar in basca de pensionarii mineri privind legea 192 ce le promitea marirea punctului de pensie cu 50%,asta pana a venit Vasileasca ca sa le mareasca puncul de pensie in minus,ca asa-i la psd,plusul inseamna minus,rezultand in final ca un electrician iesit la pensie in 2017 sa aibe pensia dubla fata de un inginer iesit la pensie cu zece ani in urma.Asa ca,insistati ca Rasmerita sa va rezolve problemele si la viitoarele alegeri sa va puneti toti stampila tot pe el,ca asa-s unii, cu minte putina cu au tinere de minte putina sau deloc.Hai noroc bun si sa auzim de bine ,inclusiv pe retardatul ce bruiaza zilnic cu investitiile la cele doua mine viabile ce sunt de fapt neviabile …..

 • 13 aprilie 2018 la 15:40
  Permalink

  esti prost

 • 13 aprilie 2018 la 19:43
  Permalink

  ii prost ca maicasa

 • 14 aprilie 2018 la 17:22
  Permalink

  Natafleti. Oameni fara gandire. Asteapta rezolvarea de la un hot. Seara isi petrec timpul uitandu-se la Gadea, la vot stampileaza aceiasi hoti, apoi bocesc prin parcuri ca tara a fost furata.

 • 16 aprilie 2018 la 19:05
  Permalink

  De acord. Felicitari.

Comentariile sunt închise.