Senatorul Resmeriță atrage atenția asupra pericolului din Valea Jiului

E xistă un real pericol în Valea Jiului legat de slaba gestionare a problemelor din minerit și energie. Noua societate încă nu funcționează, iar termocentrala de la Paroșeni nu va mai avea cărbuni, pentru că minele nu mai dau destul. O spune și subliniază asta și senatorul Cristian Resmeriță, care atacă actuala
conducere de la CEH și ministerul de resort.

De la începutul anului se așteaptă înființarea și funcționarea Complexului Energetic Valea Jiului și, ministrul Energiei care a venit, de 6 august în Valea Jiului, a promis că vor fi rezultate în toamnă. Iar în aceste promisiuni, senatorul Cristian Resmeriță nu mai crede.
„Eu cred că ministrul (n.r. Sebastian Burduja) trebuie să ia atitudine, la un moment dat. Mă bazez și pe un sprijin al sindicatului, care trebuie să meargă și să sprijine angajații. Pentru că, dacă nu se întâmplă ceva, într-un interval de timp foarte scurt se vor întâmpla alte lucruri mai nasoale”, a spus Cristian Resmeriță, senator PSD.
Și, ca o consecință a acestor tergiversări, fără decizii clare, termocentrala de la Paroșeni este, crede senatorul din Valea Jiului, în pericol. „Eu am zis, încă de acum 3 ani, că se dorea ca termocentrala de la Mintia să fie închisă. Nimeni nu a crezut. Cei care conduc CEH și PNL au reușit să închidă o perlă a economiei românești, sigur, cu un randament mai mic sau mai mare. Au reușit să o privatizeze, pentru un preț de nimic. Iar acum, la consumul pe care îl are Termocentrala Paroșeni, cred că și ea este în pericol, la cantitatea de cărbuni pe care o dă CEH. Și, cred că ni se va explica, la un moment dat, că nu mai putem da cărbune și asta în condițiile în care Paroșeniul e retehnologizată și respectă toate condiționalitățile de mediu, ca să știe lumea”, a mai atras atenția senatorul Cristian Resmeriță.
Prezent la ceremoniile din luna august, de la Ziua Minerului, din Valea Jiului, ministrul Energiei, Sebastian Burduja a
vorbit despre viitorul mineritului. A spus că mai sunt pași de făcut și că e gata să sprijine mineritul. Dar a menționat că mai trebuie să primească
avize de la Bruxelles,
iar pașii importanți
sunt deja făcuți.
Diana Mitrache