ActualitatePolitica

Senatorul Cristian Resmeriță cere să fie anchetat, după „România, te iubesc”

Senatorul din Valea Jiului Cristian Resmeriță a cerut public să fie anchetat pentru a demonta afirmațiile și suspiciunile legate de presupusa legătură cu exploatarea huilei din cariera Victoria.
Totul a început după ce echipa postului național a ajuns la Lupeni și a demonstrat că, la Lupeni, într-o carieră ce nu are licență de exploatare, există firme care exploatează cărbunii. Senatorul Cristian Resmeriță a făcut declarații în această seară, după ce, de luni, a spus că a făcut propriile-i investigații:
„Există o firmă din Bihor, care, în momentul de față, introduce huilă la CEH, pe baza unui contract semnat între societatea Redolaj și CEH. Societatea are dreptul de a exploata halda din perimetrul Coroiești, așa am înțeles. Și eu am văzut că societatea a exploatat sau părea că exploatează și în alt loc. Am observat asta la postul național și sunt filmări, care sunt convins că sunt adevărate, unde două tiruri cu număr de Bihor, introduceau cărbune în uzina de la Paroșeni, lucru foarte clar pe care nu îl neg. Dar vreau să vă spun că asta se face în baza unui contract”, a spus Cristian Resmeriță, care a subliniat și faptul că nu este în bune relații cu cei din conducerea Complexului Energetic Hunedoara.
A fost acuzat, însă, că ar avea relații cu cei care exploatau acolo cărbunii și acesta a fost un alt aspect clarificat.
„Omul respectiv este un prieten de al meu, este finul meu. Am petrecut timp alături de el, dar asta nu e problema nimănui. Dacă se crede că este o activitate pe care o face acel om, bună rea, dar eu vă spun că nu are contract cu CEH ca să livreze cărbune, eu mă detașez complet de această situație. Nu doresc să mă sustrag de la răspundere, dar în momentul în care nu am niciun fel de vină, vă rog să mă înțelegeți. (…) Solicit organelor de control să îmi controleze activitatea mea cu privire la acest subiect, fără niciu fel de discuție. Cred că un control al organelor de stat asupra mea, pe care îl solicit, în cazul reportajului de la Pro Tv este binevenită și aștept, fără nciiun fel de problemă, rezultatele pentru că vă spun eu că nu am nicio legătură”, a mai spus Resmeriță, menționînd că nu ar putea să se facă legătura între el și doi dintre cei mai mari adversari politici, respectiv directorul CEH, Samuel Dioane și administratorul special la CEH, Cristian Roșu.
Cristian Resmeriță, însă, pare să încline spre un fost director al minei Lupeni, care are și o firmă ce deține licență de exploatare la Coroiești, pe haldă. „Părerea mea sinceră este că nici domnul Roșu, nici Dioane, chiar dacă sunt adversarii mei, nu au o vină. Eu cred că societatea respectivă a profitat că are un contract pentru a introduce cărbune, sigur de la Coroiești și au găsim oportunitatea să exploateze altundeva. Dar, vă mai dau o informație: vă spun cum s-a ajuns la perimetrul de la cariera Victoria. Cel care coordonează activitatea minieră în zonă, pentru această societate, este domnul Brînzan (n.r. Daniel Brînzan, fost director al minei Lupeni), care a condus mina Lupeni. Din punctul meu de vedere, dânsul cunoaște mai bine perimetrele miniere decât mine, care sunt profesor de fizică și în momentul de față lucrez la București”, a conchis Cristian Resmeriță.

Diana Mitrache