Senatorul Carmen Hãrãu despre “un guvern al sanselor ratate” si ce va fi dupã euforia demiterii Guvernului Dãncilã?

De ce guvernul sanselor ratate pentru România a trebuit demis? Este întrebarea la care a rãspuns , în Valea Jiului, senatorul liberal Carmen Hãrãu, într-o conferintã de presã ce a avut loc la sfârsitul sãptãmânii trecute la Lupeni. Si, ascultându-i argumentele senatorului Carmen Hãrãu, chiar ai putea sã îi dai dreptate:
“Nu mai este nicio îndoialã cã România a ratat oportunitãti incontestabile si numeroase de când guvernarea tãrii este asumatã si dirijatã de PSD. Am pierdut cu totii sansa de a ne dezvolta tara cu ajutorul fondurilor europene. Degeaba ne-am dorit spitale regionale moderne, scoli curate si salubre, drumuri moderne si cãi ferate de mare vitezã, atâta vreme cât administratia centralã s-a deprofesionalizat cumplit sub guvernãrile PSD, iar proiecte fezabile, finantabile, nu au fost construite si trimise la Bruxelles”, spune Carmen Hãrãu.Adevãrat! Guvernarea PSD a adus anumite lucruri bune, cum ar fi cresteri salariale la bugetari, ori la medici, dar si mãriri de pensii, dar, lupta pentru justitie, pentru a controla justitiabilii, a stârnit reactii vehemente din partea societãtii civile. Problemã semnalatã si de senatorul Carmen Hãrãu.
“Am pierdut oportunitatea de a face reforme structurale în administratie, în companiile de stat, în  servicii publice, în finantele tãrii si în toate acele domenii în care România a rãmas închistatã în logica anilor 80. Am ratat, de asemenea, sansa de a „scoate tara din noroaie”, adicã de a face investitii utile si durabile în mediul rural, de a moderniza satul românesc si de a da tinerilor de la sat mii de motive pentru a nu mai pleca din tarã”, sustine Carmen Hãrãu.
În opinia senatorului Carmen Hãrãu, analizând scurta istorie post-decembristã, constatã cã, “PSD a venit la guvernare numai în momente economice si sociale favorabile, pe care nu a stiut sã le fructifice în favoarea românilor, ci, dimpotrivã, de care si-a bãtut joc într-un mod incalificabil. În ultimii 30 de ani, toate premisele de dezvoltare durabilã pe care le-au construit partidele de dreapta în perioade  economice dificile, cu sacrificii mari ale tuturor românilor, au fost  dãrâmate imediat de stânga PSD-istã, într-un exces de maximã iresponsabilitate. Tot ceea ce s-a câstigat în modernizarea tãrii de cãtre partidele de dreapta, a fost risipit de PSD”.
Iar motivele care au stat la baza votãrii pentru demiterea “celui mai slab guvern din istoria României moderne”, în opinia senatorului Carmen Hãrãu, au fost:
PSD a preluat tara într-un context în care preturile scãdeau, iar de 3 ani de zile România este campioanã la cresterea pretului si la scãderea puterii de cumpãrare a populatiei!
-PSD a preluat tara cu un comert exterior aproape echilibrat, iar astãzi am ajuns la deficite externe deosebit de periculoase, atât în ceea ce priveste deficitul comercial, cât si deficitul de cont curent.
-PSD a gãsit rezerve de zeci de miliarde de lei în bugetul general consolidat, dintre care o parte consistentã în excedentele administratiilor locale, iar în 2019 am ajuns sã avem cel mai mare deficit de bani la buget, de aproape 22 miliarde de lei, numai în primele opt luni din an. Despre împrumuturile uriase si dobânzile ametitoare pe care le plãtim pentru incompetenta PSD, eu, personal, am  tot vorbit.
“3 din 4 români considerã total gresitã directia în care este condusã tara si tot atâtia români considerã cã guvernele PSD au fãcut extrem de mult rãu economiei si societãtii, ducând tara înapoi cu zeci de ani”, conchide senatorul Carmen Hãrãu.
Ce va fi mai departe, dupã euforia demiterii Guvernului Dãncilã? În primul rand, Carmen Hãrãu sustine cã se impune  informarea corectã a oamenilor asupra dezastrului economic lãsat în urmã si asupra faptului cã administrarea tãrii nu a fost curãtatã de PSD, partidul stat care a acaparat ca o caracatitã, nu numai Guvernul, ci toate institutiile statului român! “Desi motiunea a trecut, PSD continuã sã aibã încã cei mai multi parlamentari, care, cu sigurantã, vor încerca sã împiedice viitorul guvern liberal sã se formeze si sã facã reformele de care tara are nevoie. PSD nu va accepta ca toate cumetriile si nepotismele înfipte în institutii si companii publice sã fie înlãturate! PSD nu se va împãca usor cu gândul cã în administratia publicã trebuie sã fie doar oamenii competenti, care muncesc! Nu trebuie uitat cã, pe lângã Parlament, PSD continuã sã conducã toatã administratia publicã centralã, toate agentiile, toate autoritãtile si institutiile publice, desi cele mai multe se ocupã cu nimic, pe salarii nejustificat de mari. PSD este în tot si în toate, iar curãtarea administrãrii tãrii de PSD nu se va face peste noapte! Am început cu demiterea Guvernului, vom continua cu realegerea Presedintelui Klaus Iohannis, vom da administratiei publice primari priceputi precum liberalii de la Cluj, Oradea, Arad, Deva, Alba Iulia si vom forma o majoritate solidã, în jurul PNL, de anul viitor!”, precizeazã senatorul Carmen Hãrãu.
Mai mult, senatorul Carmen Hãrãu a tinut sã sublinieze faptul cã, guvernul PNL nu va tãia salarii, asa cum se încearcã sã inducã PSD, ci, mai mult, va creste salariile.„PNL va creste salarii nu doar pe hârtie cum a fãcut-o PSD, ci în mod real, astfel încât românii sã poatã cumpãra mai mult! PNL va majora pensii, nu din septembrie sau octombrie cum a fãcut-o PSD, ci asa cum prevede legea! Singurii care ar trebui sã se teamã de guvernarea PNL sunt impostorii si incompetentii, din cauza cãrora România a fost atât de rãu avariatã! Sarcina viitorului guvern liberal nu este deloc usoarã, atâta vreme cât PSD a urmat în guvernare tactica pãmântului pârjolit! Datele economice confirmã aceste afirmatii. 27 de miliarde de lei lipsesc de la buget în numai 10 luni din anul 2019! Sute de primãrii nu mai au bani nici cât sã plãteascã facturile scolilor sau iluminatul public. Spitalele nu au medicamente, mii de scoli sunt tot fãrã toalete si fãrã autorizãri sanitare, drumurile sunt pline de gropi, trenurile sar de pe linii, iar pe majoritatea santierelor de infrastructurã s-a asternut un strat gros de ruginã. Acesta este, în numai  câteva cuvinte, tabloul tãrii lãsat în urmã de PSD. Rãmasi fãrã guvernare, pesedistii au început sã sperie populatia cã PNL taie salarii si pensii! Este o manipulare ordinarã, cum doar PSD este în stare sã facã! Noi, liberalii, avem nevoie de o Românie puternicã, de oameni prosperi si independenti, de o economie competitivã, ca tinerii nostri sã rãmânã acasã, în tara lor. Avem nevoie de exact acele lucruri pe care guvernele PSD le-a sabotat. Au slãbit România, pentru a o manevra cum vor, au distrus competitivitatea agentilor economici români, au fãcut captivi, la cheremul bunãvointei Guvernului milioane de români si au gonit peste frontiere milioane de tineri. Am toatã încrederea cã românii vor putea constata în curând diferenta între profesionalismul PNL la guvernare si înapoierea în care ne-a tinut PSD administrând tara, singur sau în diverse aliante, 22 de ani din cele 3 decenii de democratie. Pentru toate aceste motive este imperativ ca guvernarea PNL sã fie un succes major pentru România si un argument suplimentar pentru curãtarea administrãrii tãrii de PSD si de metehnele sale”, a conchis senatorul Carmen Hãrãu.
Marius MITRACHE

Advertisements

7 comentarii la „Senatorul Carmen Hãrãu despre “un guvern al sanselor ratate” si ce va fi dupã euforia demiterii Guvernului Dãncilã?

 • 20 octombrie 2019 la 19:11
  Permalink

  Nu cred in PNL !

 • 20 octombrie 2019 la 20:25
  Permalink

  asteptam sa vedem ce face pnl-ul

 • 20 octombrie 2019 la 20:51
  Permalink

  ”Liberali ” priceputi ca cei de la Cluj,Arad ,adica Boc,Falca mai urma sa-i pomeneasca pe Videanu,vamesul Blaga ,viitorul premier Basila ,toti pedisti sadea,os de Bratianu .Madam Harau nici usturoi nu a mancat si nici gura nu-i miroase ,pe cine crede ea ca pacaleste ? Un pic de obraz nu i-ar lipsi,chiar daca in politica nu e la moda,cel putin fata de realitate.Pacat ca rusinea nu doare !

 • 21 octombrie 2019 la 14:13
  Permalink

  atunci cine?

 • 21 octombrie 2019 la 23:00
  Permalink

  Mai Vagonetarule,Ai fost tu vreodata la Cluj,Arad,Timisoara,Alba Iulia,Tg. Jiu ,unde de ani de zile primari sunt PNL-isti?
  Tu nu esti vagonetar,tu esti psd-ist ?i te roade invidia.
  Ce a facut ,la concret vorbind,Nistor,Intotero,Rasmerita pentru voi „vagonetarii”?Nimic sau NIMICA.

 • 22 octombrie 2019 la 22:05
  Permalink

  Gugule,esti prost…infirmat,primarii di Cluj,Arad si Alba Iulia sunt pnl.isti prin adoptie,ei au fost „stalpii”pdl.ului,in Tg Jiu este de vreo doi ani primar pnl,in rest a fost psd,asa ca pnl.ist autentic este doar primarul Timisoarei- Nicolae Robu! Asa ca mai usor cu pnl.ul prin Cluj,Arad,Alba Iulia!

 • 24 octombrie 2019 la 22:34
  Permalink

  Pnl+psd =USL asa ca votez USR poate asa scapam de gargara .

Comentariile sunt închise.