Sechestrat, bãtut si jefuit în toiul noptii

Un doljean a trãit clipe de groazã dupã ce au intrat peste el în casã, în toiul noptii, mai multi indivizi. Bãrbatul a fost bãtut, sechestrat si jefuit iar prietena lui rãpitã de indivizi. Politistii au reusit sã dea de urma agresorilor si sã-i aresteze.

Incidentul deosebit de grav a bãgat în alertã imediat politistii hunedoreni. Astfel, la aproape 24 de ore de la faptã, suspectii, sapte persoane la numãr, erau sãltati de oamenii legii.

Totul s-a petrecut în comuna Hãrãu, acasã la o tânãrã cu care doljeanul de 25 de ani avea o relatie.

În noaptea de sâmbãtã spre duminicã, în timp ce cei doi dormeau, peste ai au intrat în casã mai multi indivizi. Tânãrul le-a spus politistilor cã a fost lovit si jefuit de 950 de euro, iar apoi sechestrat în casa iubitei sale pânã în dimineata zilei.

”Dupã comiterea faptelor, unul dintre agresori, identificat de politisti ca fiind un tânãr în vârstã de 22 de ani, din comuna Soimus (fostul prieten al tinerei în locuinta cãreia a avut loc agresiunea) împreunã cu cei sase însotitori, au pãrãsit imobilul, constrângând-o si pe tânãrã sã îi însoteascã”, precizeazã Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Tânãrul din Dolj le-a mai spus anchetatorilor cã agresorii – 5 tineri si douã tinere – dar si prietena sa au plecat cu o masinã, într-o directie necunoscutã. Politistii din Soimus au reusit sã dea de urma suspectilor si sã-i retinã în seara aceleiasi zile.

Suspectii au fost gãsiti pe raza municipiului Aiud, la locuinta unuia dintre cei cinci. Totodatã, politistii au eliberat-o si pe tânãra de 20 de ani, din comuna Hãrãu, pe care cei în cauzã au constrâns-o sã îi însoteascã pe raza judetului Alba.  Actiunea a beneficiat de sprijinul I.P.J. Alba – Politia Orasului Aiud.

Sase suspecti au fost arestati preventive pentru 30 de zile, iar cel de-al saptelea suspect încã este cãutat de politisti. Indivizii sunt cercetati pentru tâlhãrie calificatã, lovire sau alte violente, violare de domiciliu, lipsire de libertate în mod ilegal, furt calificat si distrugere.

Maximilian Gânju

Advertisements