Școli și scenarii în Hunedoara. 13 unități sunt pe scenariul roșu

De luni, copiii revin în bănci, dar în Hunedoara, conform datelor de acum, 13 unități de învățământ sunt pe scenariul roșu. Aproape toate sunt în zone aflate cu incidentă mare de infectare, lucru valabil în câteva comune din Hunedoara. Cele mai multe sunt în scenariul verde.
Cele mai multe școli își vor primi toți elevii în bănci, în județul Hunedoara. Este un secanriu valabil pe datele din această săptămână și inspectorii școlari spun că speră ca lucrurile să nu evolueze negativ. Totul depinde de rata infectărilor, până luni.
„Noi am făcut o simulare pe datele avute de la DSP, privind evoluția epidemiologică din județ și, pe această simulare, dacă ar începe acum ar începe semestrul II, ar fi intrat pe scenariul verde 59 de unități de învățământ, galben 47 și 13 pe scenariul roșu”, a spus Ilie Pârvan, inspector general IȘJ Hunedoara.
Nu sunt mulți cei care mai intră de luni on-line, iar scenariile sunt gândite la fiecare școală în parte, ținând cont și de faptul că clasele mici, grădinițele și cei care sunt în clasele a VIII-a sau a XII-a vor fi, cel mai probabil, în clase.
„25% din efectivele de elevi din județul Hunedoara ar intra on-line. Doar 25%. Aici intră în calcul elevii din calsele a V-a a VI-a și a VII-a, a IX-a , a X-a și a XI-a, care, pe scenariul galben, ar trebui să facă școala on-line”, a mai spus Ilie Pârvan. Fiecare director de școală se pregătește acum de începerea semestrului al II-lea. Sunt luate în calcul toate cele necesare, așa încât copiii și profesorii să fie în siguranță.
Diana Mitrache