Scoalã printre gunoaie

Elevii unei scoli generale din localitatea Aninoasa, judetul Hunedoara, se joacã în recreatie sau când au ore de sport printre tone de moloz si gunoaie. O firmã care a fãcut niste lucrãri în zona scolii a aruncat deseuri direct pe terenul de sport al copiilor.

Somati de primãrie si alte institutii de control, reprezentantii societãtii s-au obligat sã curete zona. Dupã ce a plecat echipa de control au si uitat de promisiune.

În orice clipã un scolar din localitatea hunedoreanã Aninoasa poate fi victima unui accident chiar în curtea scolii. Pe terenul de sport al unitãtii a fost depozitatã o cantitate mare de deseuri si moloz provenite de la niste amenajãri fãcute de o societatea privatã la Clubul Cultural Aninoasa. Cum costã ca sã scapi de moloz, firma a lãsat deseurile în curtea scolii încã din toamnã si acolo ar mai fi rãmas mult timp dacã niste pãrinti îngrijorati cã copiii lor s-ar putea rãni, nu sesizau presa. „Noi am fost nu o datã la primãrie pentru a sesiza problema si au promis cã ridicã deseurile. Este un pericol pentru copii. Am stabilit cã dacã nu vor curãta zona, sã facem noi acest lucru pentru copii prin voluntariat. O sã luãm pãrintii ca sã ne ajute pentru cã singuri noi nu putem”, a spus Elena Pascu-director Scoala Sf. Varvara din Aninoasa.

Promisiune neonoratã

Reprezentantul firmei care se ocupã de reabilitarea cãminului a promis vineri cã va ridica gunoiul din curtea scolii într-o orã, însã câteva zeci de minute mai târziu a devenit amnezic. Nu si-a mai adus aminte când a promis si si-a stabilit un alt termen pentru a aduna gunoiul. Administratia localã din Aninoasa prin primarul Nicolae Dunca a sanctionat firma în cauzã dar degeaba. „Am somat constructorul sã-si ia molozul si chiar am aplicat un avertisment. Au fost si cei de la Grada de Mediu si în urma verificãrilor au depistat problema si au dat termen pânã în data de 19 aprilie pentru remedierea problemei”, sustine primarul Nicolae Dunca. Cum toate institutiile au uitat cã pot da si amenzi si s-au multumit doar sã avertizeze verbal firma vinovatã, molozul si gunoaiele stau pe terenul de sport al copiilor încã din toamna trecutã iar micutii sunt în real pericol.

Maximilian Gânju

Advertisements