Consiliul Local al municipiului Vulcan va dezbate un proiect de hotãrâre care priveste închirierea prin licitatie publicã a unor active din Pasul Vâlcan. Astfel, primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, supune spre atentia consilierilor locali proiectul de hotãrâre “pentru modificarea HCL nr. 102/2017 privind aprobarea închirierii prin licitatie publicã a unui grup de obiective din Pasul Vâlcan în vederea desfãsurãrii unor activitãti comerciale cu produse alimentare si alimentatie publicã si activitãti comerciale specifice sporturilor montane”. Edilii vor sã remedieze o eroare apãrutã în caietul de sarcini.
“Se modificã HCL nr. 102/2017 privind aprobarea închirierii prin licitatie publicã a unui grup de obiective din Pasul Vâlcan în vederea desfãsurãrii unor activitãti comerciale cu produse alimentare si alimentatie publicã si activitãti comerciale specifice sporturilor montane, conform anexei, în sensul cã din anexa nr. 4 – Caiet de sarcini se va elimina urmãtoarea prevedere: Grup de obiective din Pasul Vâlcan: spatiu apres-ski, spatiu centru de închiriere echipament schi si pârtie de schi 1 si instalatie teleski aferentã, neatribuit în urma licitatiei, se poate închiria pe baza unei cereri adresate Primãriei municipiului Vulcan”, aratã proiectul supus dezbaterii.
Edilii vor sã remedieze o eroare apãrutã în caietul de sarcini.
“Dupã aprobarea acestei hotãrâri s-a constatat cã anexa nr. 4-caiet de sarcini este prevãzut faptul cã, în cazul în care, grupul de obiective din Pasul Vâlcan: spatiu apres-ski, spatiu centru de închiriere echipament schi si pârtie de schi 1 si instalatie teleski aferentã, neatribuit în urma licitatiei, se poate închiria pe baza unei cereri adresate Primãriei municipiului Vulcan. Aceastã precizare contravine prevederilor art. 123, alin. (2) din Legea Administratiei Publice Locale nr. 215/2001, republicatã cu modificãrile si completãrile ulterioare, care stipuleazã faptul cã “vânzarea, concesionarea si închirierea se fac prin licitatie publicã, organizatã în conditiile legii””, mai aratã proiectul.
Autoritãtile locale de la Vulcan au sperat sã închirieze prin licitatie publicã complexul din zona turisticã. Edilii vroiau sã obtinã undeva la 7800 de lei/an de pe urma închirierii ansamblului.
Telegondola din Pasul Vâlcan a fost inauguratã la începutul anului 2011, proiectul fiind realizat prin Ministerul Dezvoltãrii Regionale. Instalatia are 73 de gondole si investitia nu si-a dovedit deocamdatã utilitatea, proiectul fiind gândit în continuarea celui din Straja, dar niciodatã adus la punctul de a fi profitabil. Cele douã statiuni montane din vestul Vãii Jiului ar trebui sã fie unite, cel putin asa prevede proiectul. Numai cã banii nu au mai venit, astfel cã lucrãrile au stagnat. În timp ce autoritãtile locale din Vulcan cautã investitori care sã vinã sã ridice standardele în statiunea montanã, în Straja statiunea este în plinã expansiune.
Statiunea montanã Pasul Vâlcan este una de interes local si, în ciuda mijlocului de transport modern, turistii nu vin, cã acolo sus nu prea au ce face. La sedinta ordinarã din luna trecutã, unul dintre consilieri a solicitat demararea procedurilor pentru atestarea statiunii montane
Pasul Vâlcan în categoria celor de interes national.
Monika BACIU