Scandal judetean in USL

Batalia apriga si finala, pentru liste separate ale partidelor din USL, a inceput ieri la nivel de judet. USL va merge pe liste comune doar in cazul Consiliului Judetean Hunedoara si al Primariei Deva. Majoritatea liderilor din judet si-au spus cuvantul: NU. In foarte multe localitati din judetul Hunedoara, la nivelul organizatiilor locale  PSD, PNL si PC, nu se doresc liste comune la alegerile din luna iunie. Ieri, a avut loc, la Deva, o sedinta a Biroului Executiv al USL si nu a fost deloc una linistita pentru ca liderii organizatiilor locale si-au spus raspicat cuvantul: NU. Ca urmare, tot ieri, dar dupa amiaza, s-au intalnit din nou comisiile de negociere ale celor trei partide, adica si din partea PC, care are la randul sau nemultumiri majore. Aceste nemultumiri se refera la paritatea stabilita, dar indelung negociata, negociere care nu a dat rezultate. Fiecare partid tine la numarul de consilieri pe locuri eligibilile si fiecare crede ca nu vor putea trage umar la umar la aceeasi caruta fiind vorba de moduri de gandire diferite.

Conducerea judeteana a USL, respectiv a celor trei partide – PSD, PNL si PC impreuna cu liderii zonali au luat in calcul si listele separate pentru a pastra unitatea Uniunii si dupa alegerile locale in vederea celor generale.

O masura rigida este riscanta. Ca urmare, este posibil ca in localitatile din judetul Hunedoara, USL sa intre in scrutin pe liste separate si sa fie pastrate listele comune doar pentru Consiliul Judetean si Primaria Deva, pentru a fi pe linie cu protocolul semnat intre cele trei partide ale structurii politice.

”Eu nu sunt in judet, dar stiu ca exista discutii in acest sens. Vor fi probabil multe surprize in judet pe aceasta idee”- a declarat prim vicepresedintele PSD Hunedoara, Sorin Vasilescu.

”Este posibil sa mergem la Petrosani pe liste separate. Inca nu stim sigur. Dupa amiaza de vor intalni comisiile de negociere si se va stabili concret”- a declarat vicepresedintele PNL Hunedoara, Alin Simota.

Sambata, delegatiile permanente ale celor trei partide trebuie sa valideze candidatii pentru primarii si listele cu consilierii locali, dupa care va avea loc conferinta comuna pentru ca listele si inscrisurile sa ajunga in timp util la centru.

Ileana Firtulescu

6 comentarii la „Scandal judetean in USL

 • 20 aprilie 2012 la 04:57
  Permalink

  USL (PSD-PNL)este o adunatura flamanda turbata dupa ciolanul Matusi Tamara (Adrian Nastase) si Sterlingul lui Tariceanu ei cand au fost la guvernare nu au facut nimic si atunci nu era nici criza mondiala.

 • 20 aprilie 2012 la 07:05
  Permalink

  Eu zic ca e de bine, au personalitate, au propriile idei isi iau soarta in miini fara sa depinda uni de altii si la sfirsit se face adunarea. daca ar fi zis toti da indoiti de spate ma mai gindeam daca nu cumva seamama cu slugarnicii ceilalti.

 • 20 aprilie 2012 la 18:52
  Permalink

  98% sanse la Petrosani liste separate.
  PSD – obtine 10 mandate de consilier local si impreuna cu PNL 45% primar
  PP-DD – 3 mandate si 8% primar
  PDL – 3 mandate si 40% primar
  PNL – 2 mandate
  PRM – 1 mandat si 5% la primar
  USL incepe sa aibe sanse la primar in Petrosani…dar trebuie multa munca si inteligenta.

 • 21 aprilie 2012 la 12:25
  Permalink

  Optimist „socialist”…ar fi totusi ceva!!! Despre inteligenta insa, poate sa o importam de undeva…!

 • 21 aprilie 2012 la 13:52
  Permalink

  Dupa 89 au fost toate partidele actuale la putere,pe rind,rezultat ei bogati noi din ce in ce mai saraci si mai timpiti ca punem botul de fiecare data si ii credem,cred ca meritam si mai rau,popor de milogari,rusine!!!

 • 22 aprilie 2012 la 13:42
  Permalink

  „dracusor” o prima miscare inteligenta s-a facut. Lista de consilieri locali PSD a fost realizata dupa 3 criterii esentiale:
  1. Au fost propusi cei mai activi oameni din organizatie;
  2. Acopera toate zonele orasului;
  3. Asa cum ii sta bine unui partid socialist, lista este reprezentativa pentru toate categoriile sociale de la muncitori la intelectuali;
  Este cea mai buna lista a PSD Petrosani din 1996 si pana in prezent.
  Noi cei care suntem simpli membri de partid daca vedem ca liderii nostri continua in aceeasi directie ii vom urma si IMPREUNA vom obtine cele 9000 voturi necesare pentru a castiga alegerile la Petrosani.
  Mai departe cei alesi de noi TREBUIE sa se canalizeze pe 3 directii clare:
  – CREAREA DE LOCURI DE MUNCA;
  – „DECAPUSAREA” BUGETELOR LOCALE SI NATIONALE DE FIRMELE „PARAZITARE” care in acest moment le sufoca.
  – Revenirea la masurile de stanga de care locuitorii saraci din Romania au nevoie: SANATATE GRATUITA, INVATAMANT GRATUIT, SPRIJIN FINANCIAR PENTRU FAMILIILE SARACE OFERIT PE CRITERII DE ELIGIBILITATE REALA.

Comentariile sunt închise.