Sãnãtate în conditii de confort

Sãnãtate în conditii de confort. Lucrãrile de aducere a Spitalului de Urgentã din Petrosani la nivelul actual continuã. Curtea unitãtii medicale este un adevãrat santier unde sãpãturile, betonierele contrasteazã cu mediul septic al unitãtii medicale.
Lucrãrile au loc în cadrul proiectului de reparatii capitale a Spitalului de Urgentã din Petrosani. Proiectul de reparatii capitale a Spitalului de Urgentã Petrosani are o valoare totalã de 160 milioane de lei. Nici 10 procente nu au fost alocate pentru aceastã lucrare de anvergurã. Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi a inspectat lucrãrile.
“Este o lucrare de investitii pe termen lung, cu fonduri de la bugetul local si Ministerul Sãnãtãtii, care va permite decongestionarea activitãtii din spital, conform normelor de spatiu pentru spitalizarea pacientilor (maxim 4 într-un salon) si asigurarea tuturor circuitelor medicale, conform cerintelor actuale. Întâlnirea mea de astãzi în teren cu echipa de constructori si directorul spitalului- dr. Alin Vasilescu, a avut ca scop cunoasterea stadiului de executie a lucrãrilor la aceastã investitie publicã si a modului în care se deruleazã aceste lucrãri, prin colaborarea dintre beneficiar si executant’, aratã Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Legãturile între cele douã clãdiri ar urma sã se realizeze la etajele 1 si 2 ale unitãtii medicale. Aici vor fi mutate mai multe sectii, având în vedere faptul cã în urma recompartimentãrii, în clãdirea principalã va fi micsorat numãrul de paturi. Investitia trebuie sã se deruleze pe o perioadã de patru ani, prima transã de bani fiind alocatã doar în anul 2013. În acest conditii, finalizarea investitiei ar urma sã aibã loc în 2017, lucru greu de îndeplinit având în vedere alocãrile financiare. Investitiile de la Spitalul de Urgentã Petrosani vin ca o necesitate, având în vedere cã din anii 70 nu au mai efectuate modernizãri ale acestei unitãti medicale. Reamintim cã în 2014, administratia localã de la Petrosani a reusit modernizarea Ambulatoriului Spitalului, prin intermediul unui program finantat din fonduri europene.
Monika BACIU