Î n județul Hunedoara, în premieră absolută, Asociația Salvital face tele-medicină. Este un prim proiect, prin care cei ce au făcut parte din această asociație, prima din România, revin cu noi idei, adaptate acestor timpuri.
Decizia privind Salvital Hunedoara se va lua în ședința de Consiliu Județean de vineri, însă, proiectul este unul bazat pe o idee absolut inedită.
După ce 77 de paramedici au fost preluați de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara”, alți 14 paramedici au rămas în cadrul asociației. Ei vor desfășura activități de asistență inclusiv prin tele-medicină și cursuri de prim-ajutor.
„Activitatea va continua în Hunedoara, după ce unii membri Salvital au fost preluați de ISU. Ne-am întâlnit în AGA și am stabilit că activitatea acestei asociații trebuie să continue. Tele-medicina va fi una dintre activitățile ce vor fi implemnetate în județul Hunedoara. Mai mult, renumitul medic Săndesc, va face parte din comitetul de conducere la acestei asociații. Foarte multe primării au cerut să vină în județ Salvital. Spre exemplu, UAT Hunedoara a cerut ca, trei zile pe săptămână, o mașină Salvital să stea la Castelul Corvinilor, ca turiștii să beneficieze de servicii medicale. La Sarmiszegetusa Regia va fi o mașină vara, care va presta servicii medicale, iar oamenii din cătunele din județ, vor beneficia de servicii medicale”, a spus Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.
Asociaţia Salvital Hunedoara s-a înfiinţat în data de 9 martie 2005, ira în prezent, are în dotare 9 autospeciale.
Diana Mitrache