O bãtrânã a avut nevoie de ajutorul medicilor, iar dupã ce a sunat la 112, salvatorii ei s-au chinuit zeci de minute sã o salveze.
Au fost nevoiti sã o treacã peste apa Jiului, în zona Coloniei din Petrosani, pentru cã altã cale de acces spre casa în care locuieste aceastã femeie, nu existã, iar asta desi localnicii au cerut de ani de zile sprijin celor de la primãrie. Oamenii din zonã s-au revoltat si au reactionat imediat, iar acum, când paramedicii au pierdut zeci de minute pe un pod îngust, cu femeie într-o targã, au reactionat.
„Nu mai stim cum sã facem ca sã ne bage si pe noi cineva în seamã. Aceastã bãtrânã era în stare gravã si au trecut atât de multe minute doar pânã au dus-o la salvare. Ca sã nu vã spun cã abia au trecut cei din salvare dincolo de apã, fãrã ea. Cu targa a fost un adevãrat chin. Dar cui îi pasã?”, s-au revoltat oamenii din zonã. Toti au cerut sã se facã ceva, sã aibã o cale de acces, cã acel pod, construit de localnicii de acolo pe vremea când lucrau la mina Dâsja, nu mai poate fi utilizabil si, pe lângã faptul cã este o paraginã, în astfel de situatii, lucrurile devin si mai grave. „Murim aici si nimeni nu ne poate ajuta. Ce sã facã oamenii care au venit sã o salveze? Pot face ceva? Au tras de targã pânã nu au mai putut. Sper sã îsi revinã bãtrâna”, a completat un alt localnic. Nu mai putin de 10 familii, care locuiesc undeva la periferia Petrosaniului, au cerut, de ani de zile, sã le consolideze cineva singura cale de acces spre casele lor.
Ei locuiesc peste Jiu si, ca sã ajungã acolo, traverseazã apã peste un pod subrezit de timp, deteriorat, cu dale din lemn care lipsesc si sârme ce stau sã plesneascã. Si asta nu e tot, salvarea, pompierii, ori masina mortuarã nu are cum sã ajungã acolo. Si, ca sã fie peisajul si mai sinistru, aceastã constructie de peste apã e a nimãnui. Oamenii spun cã sunt la zi cu plata impozitelor, în timp ce autoritãtile din Petrosani se considerã legate de mâini.
Acest loc pare uitat de lume si multi dintre localnici sunt fosti mineri, ori momârlani, care, acum mai bine de 3 decenii, lucrau la mina Dâlja. De acolo au primit materiale si au construit singuri acest pod pe care oamenii îl numesc podul de sârmã. Tocmai de aceea, podul nu apare în actele primãriei, iar responsabilii institutiei spun cã nu este al lor si trece fiecare pe propria rãspundere. „Am mai reparat, cã am mai completat cu scânduri puntea. Nu avem ce face cã nu este în inventarul public al primãriei municipiului Petrosani si nu putem interveni cu lucrãri ample de reparatii. Este o punte cu risc, nu are nici parapeti laterali, iar oamenii trec pe rãspunderea lor”, sustinea luna trecutã, când oamenii i-au cerut sprijin din nou, Ciprian Preda, director Directia Publicã de Administrare a Domeniului Public si Privat din municipiul Petrosani.
Spre aceastã parte a orasului, unde locuiesc în principal oameni bãtrâni, dar care au si nepoti cu care se chinuie sã treacã podul zilnic, în brate, sau pe jos, nu existã o altã cale de acces. Ar fi un loc îndepãrtat, însã, dupã cum se vede, nici salvarea nu a ales acea parte de drum si pompierii militari, alãturi de echipajul SMURD, s-au cãznit zeci de minute sã treacã o femeie de 80 peste un pod ce s-ar putea prãbusi oricând.