Salvamontiștii și voluntarii refac traseul turistic Cascada Mării

S alvamontiștii și voluntarii refac traseul turistic Cascada Mării, aflat la poalele munților Retezat. Zona este de o frumusețe rară, însă, puțin pusă în valoare. Acum, salvamontiștii din Uricani, membrii Clubului Alpin Valea Jiului, alături de alți voluntari reamenajează traseul turistic. Cascada Mării este una din cele mai vizitate cascade din zona Văii Jiului.

”Cascadele din Valea Mării și Lazăru au un grad de dificultate mediu, prin urmare vă recomandam echipament adecvat muntelui. Iar dacă tot ne vizitați, vă rugăm, păstrați curățenia și integritatea traseelor”, arată voluntarii.
Cascada Mării se află situată în capătul superior al Canionului Valea Mării și este ultima dintr-un șir de alte cinci cascade de înălțimi mai mici. Are o înălțime de 34 m și este specială deoarece oferă chiar și în perioadele secetoase de vară un debit deosebit de mare de apă care se datorează receptorilor aflați sub cresta principală sudică a munților Retezat. Vizitarea Cascadei Mării se poate realiza prin parcurgerea Canionului Mării pe o potecă neamenajată, ce trece pe lângă 6 cascade. Valea Mării este unul din puținele locuri din România unde se practică canyoning-ul și singurul din munții Retezat.
Monika BACIU

Advertisements