Sală de sport nouă, inaugurată la Școala I G Duca

C ompania Națională de Investiții a finalizat lucrarea la sala de sport a Școlii Gimnaziale I.G Duca de la Petroșani și, de luni, elevii acestei școli pot să intre la primele ore de profil. Inaugurarea a avut loc vineri, la prânz.

În luna martie a
anului 2019 a fost trimisã cãtre CNI solicitarea privind includerea în Programul National de Construcții de Interes Public sau Social,
subprogramul ”Sãli de sport” pentru acest
obiectiv de investiții, pe amplasamentul vechiului teren de sport. Inaugurarea a avut loc abia în 2023, iar
primarul spune că acum este momentul ca elevii acestei școlai să se bucure de sala modernă și încălzită.
„Suntem într-un moment important și foarte așteptat, acela al inaugurării sălii de sport. Așteptăm de câțiva ani acest lucru și cred că este foarte important. Este a 5-a sală de sport care se construiește la Petroșani pentru copiii noștri”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
Sala de sport este una modernă, realizată pe o suprafață de aproximativ 855 de mp și a costat 2.459.000 lei, fiind un proiect dedicat mișcării fizice.
„Am venit cu bucurie la inaugurarea acestei săli de sport, gândindu-mă că tuturor ne cade bine să știm că toată lumea, de mic la mare, poate avea acces într-o astfel de sală. (…) Educația fizică, sportul, formează personalități armonioase, caractere puternice și oameni disciplinați. Așa că vă îndemn să faceți sport, educație fizică și doar acei copii care au cu adevărat probleme de sănătate să își ia scutire pentru orele de sport”, a adăugat, la inaugurare și Lucia Muntean, senator, membru în Comisia de Învățământ.
Iar cei care se vor bucura cel mai mult de această sală sunt elevii și profesorii de sport.
„Ați făcut fericiți mii de copii. Sute sunt azi în școală, dar vor veni și alte generații care vor folosi această bază sportivă. Este o bază pentru copii și vor dezvolta aici
caractere foarte frumoase. Vă mulțumim”, a
conchis Vasile Medveschi, profesor de sport.
Diana Mitrache