S-au pornit utilajele de deszăpezire

Mai multe drumuri județene au fost curățate, după primele ninsori de la noi. Aici intă și arterele ce duc spre stațiunile de munte, iar autoritățile județene spun că dispeceratul este pregătit pentru fiecare intervenție.

Precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare căzute au mobilizat utilajele de deszăpezire din zona Valea Jiului și zona Hunedoara. Acolo, spun cei de la dispecerat, au fost raportate situații mai dificile.

„Pe numărul dispeceratului, care monitorizează intervențiile pe drumurile județene, au fost anunțate două situații care impuneau prezența utilajelor de deszăpezire în zona de acțiune Hunedoara. În urma anunțului din dispecerat, operatorul care asigură această activitate a intevenit pe DJ 687J Hunedoara – Cerbăl – Socet, pentru curățarea zăpezii depuse pe carosabil în zona localității Cerbăl, și pe DJ 687F Teliucu Superior – Govăjdie  – Lelese, unde s-a semnalat polei în zona Govăjdie.  De asemenea, s-a acționat cu utilajele și în zona Văii Jiului, pe DJ 709F Cabana Rusu – Masivul Parâng”, au spus reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara. Toate problemele legate de traficul rutier îngreunat sau blocat din cauza condițiilor meteo pe timp de iarnă pot fi anunțate, 24 de ore din 24, la numărul de telefon 0737.553.971 al dispeceratului care funcționează la Consiliul Județean Hunedoara. La acest număr răspunde în permanență ofițerul de serviciu care va centraliza sesizările și va transmite

operatorilor informațiile necesare pentru a interveni.

Diana Mitrache