S-a spânzurat la 13 ani, de Ziua Copilului

Un copil de nici 13 ani din Lupeni si-a pus capãt zilelor chiar cu o zi înainte de Ziua Internationalã a Copilului. Tânãrul aales sã moarã, iar pãrintii sunt stupefiati.

Copilul  era elev la o clasã specialã de la Scoala I.G. Duca din Petrosani, acolo unde învãta din cauza retardului de care suferea.

Trupul fãrã viatã a fost gãsit de pãrintii sãi, într-o magazie, iar cei chemati sã dea  o mânã de ajutor nu au mai putut decât sã constate decesul  micutului. „Din pãcate, noi am gãsit doar trupul inert al copilului, care atârna într-o magazie. Se pare cã acesta suferea de un retard mintal, motiv pentru care si frecventa scoala specialã de la Petrosani. Pãrintii sãi sunt socati si nu îsi explicã ce s-a înâmplat”, spune Dãnut Mocanu, comandantul  Politiei Municipiului Lupeni.

Pãrintii copilului sustin cã acesta s-a spânzurat în timp ce era cu sora lui si încerca sã îi facã un leagãn. Fetita a fost cea care a tipat si a fost auzitã de vecini. Tatãl copilului, însã, spune cã nu s-a mai putut face nimic. “S-a urcat pe un scãunel, ca sã înoade sfoara. A tras-o în douã. A bãgat capul si pe urmã a vrut sã bage mâinile ca sã îi vinã sfoara subtiori, sã îi arate la fatã cã a fãcut hintã. În timpul ãsta, când a bãgat mâinile, a fugit scãunelul si a cãzut jos. Era usa închisã cã afarã ploua. Erau vecini aici în stradã. Noi eram în casã ocupati cu treburile. O vecinã a auzit fata plângând si tipând si a crezut cã s-a lovit cã i-au vãzut cã sunt în cotet. El a închis usa ca sã nu iasã fata în ploaie”, a spus tatãl bãiatului.

Profesorii sãi spun cãera un elev bun si cã vineri a plecat foarte bucuros de la scoalã. „Vineri era tare fericit. A plecat acasã bucuros cã a reusit sã creeze un personaj frumos. Ei au avut pânã dupã amiazã activitãti si chiar realizase un modelino frumos. Era un elev care strãlucea la învãtãturã în calsa sa. Nu stim ce s-a petrecut, desi am îmteles cã politistii l-ar mai fi cãutat cã dispãruse de acasã, dar l-au gãsit imediat. Suntem socati”, a mãrturisit Nicoleta Demeter Mohora, directorul Scolii Generale I.G Duca din Petrosani, scoala la care copilul era elev.

Politistii au demarat imediat o anchetã si criminalistii sperã sã afle cum s-a petrecut tragedia. „În data de 31.05.2013, în jurul orei 19:00, Politia Municipiului Lupeni a fost sesizatã de cãtre o femeie din localitate cu privire la faptul cã, în anexa unui imobil situat pe strada Libertãtii, l-a gãsit pe minorul B.L., de 12 ani, spânzurat de o grindã. O echipã operativã complexã si un echipaj al ambulantei s-au deplasat la fata locului, constatând decesul minorului. În cauzã nu sunt suspiciuni de comiterea vreunei fapte penale”, spune purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nitu.

Trupul fãrã viatã al micutului a ajuns la morga spitalului din Lupeni, iar legistii urmeazã sã precizeze excat cauza mortii. Pãrintii, însã, sunt cei care vor trebui sã gãseascã rãspunsul la întrebarea legatãde motivul ce l-a determinat pe copil sã recurgã la acest gest.

Diana Mitrache