România digitalizată, fără semnal la telefon

În era vitezei și a tehnologiei încă sunt zeci de localități hunedorene unde semnalul la telefon este doar o iluzie. Mai mult, sunt și zone turistice importante în județ, unde telefonul mobil este folosit doar pe post de ceas, și asta pentru că nu există semnal GSM deloc.
În această situație se află cele două parcuri – Parcul Național Retezat, Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina și parte din Parcul Național Defileul Jiului, care au în zona limitrofă câteva cătune tot fără semnal telefonic. Această stare de fapt are mai multe consecințe grave pentru locuitorii de aici. Pe de o parte, zona este frecventată de turiști, iar în cazul unui accident sau al altei situații extreme, cetățenii întâmpină mari dificultăți în încercarea de a solicita orice fel de prim ajutor
Astfel, deputatul hunedorean Viorel Sălan, vrea să afle de la ministrul interimar al cercetării, inovării și digitalizării răspunsuri pe această temă.
”Cu privire la situația din rezervațiile naturale unde nu este semnal de telefonie, și aici mă refer la Parcul Național Retezat, Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina și parte din Parcul Național Defileul Jiului, ce soluție aveți în vedere pentru ca să se remedieze deficiența legată de semnalul telefonic din aceste zone și să se poată intervene rapid în cazul în care turiștii care vizitează parcurile devin victimele unor accidente sau altor situații de urgență.”, arată deputatul hunedorean.
În trei localități hunedorene nu există semnal telefonic absolute deloc, aici fiind vorba de satele Luncani, Furcșoara și Runcu Mare.
Monika BACIU