Ridzi: ”Regret incidentul, însã proprietarii trebuie sã rezolve problema fatadelor de la blocuri”

Incidentul de sãptãmâna trecutã, când un pensionar a fost lovit si doborât la pãmânt de fatada unui bloc turn din municipiul Petrosani, care s-a desprins, a creat multã nemultumire în rândul cetãtenilor, care dau vina pe primãrie pentru cele întâmplate.

Conform legii, problemele de tot felul apãrute la acoperisurile blocurilor, subsoluri si implicit fatada acestora tin strict de administrarea proprietarilor de apartamente. Primãria poate interveni doar în cazuri extreme, însã în rest cei care locuiesc în bloc trebuie sã se ocupe pentru astfel de probleme, asta sustine si primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi.

”Din pãcate, este responsabilitatea proprietarilor de apartamente si locuinte din imobilele respective sã le administreze. Noi si pompierii avem obligatia sã intervenim doar în situatii de urgentã, asa cum a fost cea creatã sãptãmâna trecutã. Este o problemã, însã oamenii trebuie sã fie mult mai constienti, cã e o responsabilitate. Atunci când esti proprietar ai si responsabilitãti nu numai drepturi”, a declarat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Vã reamintim, joi, un bãrbat în vârstã de 68 de ani a ajuns la Spitalul de Urgentã din Petrosani dupã ce a fost rãnit de tencuiala unui bloc. Fatada clãdirii s-a desprins în momentul în care bãrbatul tranzita zona. Omul a ajuns la spital cu o contuzie de umãr drept. Rãnile nu i-au pus în pericol viata, însã incidentul putea fi mult mai grav.

Adina Pãduraru