Rezultate exceptionale pentru SC Apa Serv Valea Jiului

Investitii, dividende pentru actionari, datorii achitate, profit, bonificatii pentru angajati si o mai bunã colaborare cu clientii – persoane fizice ori juridice- este doar o parte a rezultatelor obtinute în acest an de operatorul de apã si canal din Valea Jiului. Profitabilitatea societãtii se vede si în costul serviciilor oferite populatiei, astfel cã Apa Serv Valea Jiului poate mentine aceleasi tarife.
Operatorul de apã si canal din Valea Jiului si-a fãcut bilantul pentru anul 2017, iar rezultatele sunt foarte bune în conditiile în care s-au fãcut eforturi considerabile pentru a atinge cel mai important obiectiv.
”Principala noastrã grijã a fost aceea de a reusi sã mentinem aceleasi tarife la apã si canalizare, în conditiile în care majoritatea operatorilor din tarã au crescut preturile. Sunt numeroase cauze, dar noi am reusit sã nu operãm majorãri de pret, sã nu împovãrãm populatia Vãii Jiului”, a declarat Costel Avram, directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului.
Datorii zero
Conducerea societãtii si-a fãcut si un bilant pe perioada 2013 –2017, de când managementul a fost preluat de Avram. Dacã la preluare, Apa Serv Valea Jiului era înglodatã în datorii, în prag de insolventã si cu executorii care amenintau cu falimentul, astãzi s-a ajuns în situatia de a avea zero creante. ”Datoriile restante în sumã de 3.550 mii lei la 31.12.2013 au ajuns la 0 în prezent. Acest lucru s-a realizat prin gestionarea eficientã a disponibilului de numerar astfel încât a fost asiguratã desfãsurarea activitãtii curente, dar si respectarea angajamentului de platã încheiat cu Apele Române pentru datoria restantã. (…)
Media gradului de încasare facturi restante a crescut de la 3,93% în 2013 la 4,90% în prezent, iar la facturi curente a crescut de la 64,05% în 2013 la 73,50% în 2017. La 31.12.2013, pierderea contabilã de acoperit era de 5.747.747 lei, pierdere care a fost acoperitã astfel încât, anul 2016 a fost primul an în care s-au repartizat dividende actionarilor. (…) În cursul anului 2017 furnizarea apei potabile cãtre populatie a fost asiguratã în regim de 24 ore din 24 chiar dacã uzinele de apã au functionat cu reactivi peste 2.000 ore”, a explicat directorul general al Apa Serv Valea Jiului.
Energia verde a adus profit
Operatorul de apã a reusit si în acest an sã obtinã un profit consistent de pe urma vânzãrii energiei electrice produsã la microhidrocentralele proprii. Astfel, productia de energie electricã produsã în microhidrocentrale si cogenerare-statie de epurare, în anul 2017 este de 2.000 MW, iar contravaloarea energiei si a Certificatelor Verzi obtinute este de aproximativ 500.000 lei, ceea ce acoperã peste 70% din consumul de energie electricã al societãtii.

Investitii din fonduri proprii
Apa Serv a reusit sã aducã apa si în casele a zeci de localnici din Valea Jiului, în zone greu accesibile, la gospodãrii unde pãrea imposibil cã serviciul sã ajungã în viitorul apropiat. Exemplul este strada Coasta din Petrosani, unde familiile asteptau de peste 40 de ani sã aibã apãla robinete.
”Am realizat extinderea retelei  de distributie pe strada Coasta, Petrosani, strada Dãrãnesti – Petrosani, dar si extinderea retelei de canalizare în zona magazinului BILLA – Petrosani,  Cimpa – Lonea,  pe strada Castanilor – Petrila ori Serponi, Uricani. Un alt proiect de care sunt bucuros cã l-am finalizat este cel legat de Straja. Am realizat canalizarea menajerã în statiunea Straja – Lupeni atât cu fonduri proprii cât si cu ajutorul Consiliului Judetean Hunedoara, care a alocat pentru colectorul menajer în statiunea turisticã Straja-Lupeni peste 2 milioane de lei”, a mai spus Avram.

Primul operator care primeste fonduri europene
Apa Serv Valea Jiului a reusit sã obtinã în acest an al doilea proiect de modernizare a infrastructurii de apã si canal pe fonduri europene. În prima parte a acestui proiect, finantarea europeanã a fost de 118.406.893,49. Al doilea proiect derulat pânã în 2020 prevede modernizarea infrastructurii de apã si apã uzatã cu precãdere în vestul Vãii Jiului si are o finantare nerambursabilã de  323.748.755 lei. ”Contractul de finantare a fost semnat în data de 19.05.2017 si este primul contract din tarã aprobat de cãtre Comisia Europeanã. Proiectul se va implementa prin 11 contracte, pentru 6 deja fiind demaratã procedura de licitatie si se aflã în diferite faze de evaluare”, spun reprezentantii operatorului de apã si canal.
Ceasul acvatic de la Apa Serv Valea Jiului
Odatã cu prezentarea activitãtii pe acest an, conducerea societãtii de apã a inaugurat si o serie de investitii derulate la sediul societãtii. Ca o noutate, în holul în care sunt primiti clientii, firme ori populatia Vãii, functioneazã un ”ceas acvatic”. De realizarea lui s-a ocupat directorul tehnic al societãtii, Florin Donisã, si a devenit o curiozitate atât pentru angajati cât si pentru cei care trec pragul societãtii.
”Au fost fãcute o serie de reparatii si modernizãri si la sediul Apa Serv din Petrosani. Cel mai important este cã totul a fost realizat de angajatii nostri, nu de firme de specialitate care ne-ar fi costat foarte mult. Rezultatul muncii lor este exceptional, cum de altfel este si rezultatul tuturor colegilor mei. Fãrã efortul lor, fãrã muncã angajatilor societãtii nu s-ar fi putut realiza nimic din ceea ce avem astãzi si vreau sã le multumesc pentru acest lucru si sã le urez sãrbãtori fericite, atât lor cât si clientilor nostri”, a mai spus managerul Apa Serv, Costel Avram. Pe lângã multumiri, angajatii cu rezultate vor primi tichete cadou cât si prime în bani.
Maximilan Gânju

10 comentarii la „Rezultate exceptionale pentru SC Apa Serv Valea Jiului

 • 14 decembrie 2017 la 19:12
  Permalink

  Felicitari ! Felicitari ! Felicitari dar sa nu scumpiti pretul apei !

 • 14 decembrie 2017 la 20:02
  Permalink

  calitatea apei lasa de dorit, iar cand se fac citiri de apometre geresit cu metri cubi in plus pentru incasari e normal sa te lauzi ca esti pe plus, si uite asa ruibistul de renume pe valea jiului, fost miner angajat fictiv, fost student facut inginer la apelul bocancilor a ajuns cineva, pana ii va lua altcineva locul si atunci va iesi alta realitate la iveala

 • 15 decembrie 2017 la 08:07
  Permalink

  Cand ai monopol si-ti faci pretul asa cum vrei fara sa ai concurenta sa vii cu gogosi de genul asta este ca si cum ne-ar lua de prosti a doua oara!

 • 15 decembrie 2017 la 18:23
  Permalink

  felicitari dl avram un manager de succes si care poate ca om politic sa redreseze barca gaurita a psd unde nistor si ressmerita sunt depasiti de situatie cred ca cu dl avram in frunte psd ar avea succes in vale si in hunedoara.

 • 16 decembrie 2017 la 01:12
  Permalink

  Cristi, poate vrei sa spui…..la vale, nu in vale. Traseistul politic Avram, pentru cetateanul de rand din Valea Jiului, n-a stiut decat sa scumpeasca apa si sa „taie” apa la oameni! Cred ca si portarul ApaServ, obtinea aceleasi rezultate, prin fixarea pretului apei la nivelul de rentabilitate si fara sa aiba concurenta, cum bine spunea valy sarmanul! Si unde mai pui ca apa in Vale curge prin cadere libera nefiind necesara pomparea, decat probabil in foarte mica masura!

 • 18 decembrie 2017 la 10:28
  Permalink

  Da,rezultate exceptionale,in Lupeni de exemplu nu a fost luna din an ca apa sa nu fie oprita in Barbateni de cel putin 2-3 ori ,intre orele 9-16 Nu mai pomenesc ca dupa fiecare oprire vine cu-n jeg de nedescris,cica e apa potabila,de pret si starea canalizarilor nu are rost sa mai pomenesc cei din Barbateni le stiu foarte bine,exceptie apa serv !

 • 18 decembrie 2017 la 11:10
  Permalink

  @icsu ,Pai chiar azi nu e apa intre 10-16, saptamana trecuta la fel ,acum 3 saptamani tot asa,ai dreptate.Numai propaganda demna de absolventi de fane babanul !

 • 18 decembrie 2017 la 19:21
  Permalink

  costel avram e un om politic serios care poate relansa psd ar fi bun si la petrila in locul betivului de bobar si la petrosani in locul fosilei ioan rus dar mai eles la deva unde nistor si resmerita s au facut de rahat.

 • 18 decembrie 2017 la 19:48
  Permalink

  Danu?, zi sa mori tu !????

 • 19 decembrie 2017 la 22:01
  Permalink

  „Exceptionalii”astia ar trebui sa rezolve problemele din jurul caminelor de la reteaua de canalizare de pe DN 66 la iesirea din Petrosani spre Hateg , unde iti sar rotile prin gropile din sosea. Oare nimeni din consilierii judeteni din VJ sau cei locali din Petrosani nu vede gropile alea groaznice ramase de cativa ani,de cand a fost finalizata canalizarea in acea zona? Asa ca mai usor cu laudele in presa! Asta nu vede presa din VJ?

Comentariile sunt închise.