Retea de contrabandisti de tigari anihilata de ofiterii BCCO in Valea Jiului

O retea de contrabandisti de tigari ce activa de mai multi ani in Valea Jiului a fost anihilata vineri de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara. De la
primele ore ale diminetii de vineri procurorii DIICOT  impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia si S.C.C.O. Hunedoara au efectueat 54 de perchezitii domiciliare, in Valea Jiului, Hunedoara, dar si in zone din Suceava, Bihor, Arad si Timis. In urma perchezitiilor s-au gasit cantitati insemnate de baxuri de tigari de contrabanda la membrii retelei.

Potrivit comisarului sef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu actiunea a vizat destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 54 de persoane, membrii gruparii obtinand beneficii financiare substantiale din comercializarea ilegala de tigarete provenite din contrabanda. Reteaua activa in sistem piramidal cu un cap al retelei si mai multe nivele de conducere. Anchetatorii sustin ca liderii gruparii sunt membrii familiei Petrisor, din zona Vaii Jiului, care, utilizand o societate comerciala pe care o detin in localitatea Vulcan, aprovizionau intreaga zona cu importante cantitati de tigarete provenind din Republica Moldova, Serbia si Ucraina. Printre cei retinuti sunt si membrii familiei Paraschiv din Vulcan, cunoscuti in zona drept ” Clanul Barbosilor”. Membrii gruparii foloseau autovehicule avand elemente de caroserie si sasiu modificate, prin confectionarea unor compartimente secrete, pentru transport si distribuie tigaretele fie stradal, in zone aglomerate, in piete agroalimentare, fie prin intermediul unor societati comerciale care desfasoara activitati de comert aparent legale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este estimat la suma de 2.500.000 lei. La sediul D.I.I.C.O.T. urmeaza ca in cursul zilei sa fie aduse cele 50 de persoane in vederea audierii, urmand ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale in cauza.

Marius MITRACHE

4 comentarii la „Retea de contrabandisti de tigari anihilata de ofiterii BCCO in Valea Jiului

 • 6 iulie 2012 la 11:50
  Permalink

  Ile, au fost saltati cei care au dus greul campaniei in DALLAS!!!!!!!!!!!!!!
  CU BARBOSII a castigat mustaciosul alegerile de cand candideaza!
  Daca ciripeste vreunu sa-l imbuneze pe anchetator?
  Drogatii iau pus pe tava pe contrabandistii de tigari,vorba romanului….
  sa moara si capra vecinului!

 • 6 iulie 2012 la 13:49
  Permalink

  ILE si echipa ne iau de …..fraieri
  Conduce orasul de 8 ani si nu a auzit de contrabandisti
  traficanti de droguri si carne vie.
  La luat consilier pe Candea politaiul sai tina de ….umbra(sau de sase)
  MUSTACILA NUMARA ALBINE,CAPRE SI DRACU MAI STIE CE ARE LA PORCARIE!
  Care sunt prerogativele tale primare????????????????????
  RUSINE,RUSINE ,RUSINE(DEGEABA CACI BANI NU AU MIROS!)

 • 6 iulie 2012 la 14:01
  Permalink

  Asteptam mascatii si la Lupeni,la podul din Braia si-n Viitorului langa Tora se vand tigari fara timbru intr-o veselie !

 • 6 iulie 2012 la 18:05
  Permalink

  Pai cu stupefiantele era implicat si fiul primarului Ile cu farmacia lui dar nu a zis nimeni nimic in timp ce acesta era anchetat in campanie. Cat despre cei cu tigarile Ile lua taxe de la ei de la barbosi si ei ii asigurau voturile in dallas la Ile. Plus ca consilierul Duna care a trecut si el de la PDL la PSD este finul lui Ile iar duna este nasul de botez la copilul BARBOSILOR. Asa ca lantul este mai complex si sper sa raspunda toti cei implicati inclusiv Ile, Angela Stoica, Duna, Pantelimaon, Enache nu numai Sucila. Acuma vad si PSD pe cine au adus la ei de la PDL.

Comentariile sunt închise.