Chiar daca PDL a plecat de la guvernare, nu renunta la proiectul privimd reorganizarea administrativ teritoriala a Romaniei. Prin parlament este greu de trecut o asemenea initiativa legislativa, cu toata sustinerea de care se bucura din partea presedintelui Traian Basescu, asa ca proiectul  va fi lansat in dezbatere publica.

Potrivit acestui proiect, judetul Hunedoara ar urma sa fie inclus in regiunea Arad, impreuna cu judetele Arad si Gorj, in conditiile in care proiectul prevede ca regiunile sa fie constituite din cate trei judete fiecare, cu exceptia regiunii cu resedinta in municipiul Bucuresti.

Astfel, teritoriul Romaniei se organizeaza in 14 regiuni. 1. regiunea cu resedinta in municipiul Bucuresti, alcatuita din municipiul Bucuresti si judetele Giurgiu si Ilfov; 2.regiunea cu resedinta in municipiul Arad, alcatuita din judetele si Hunedoara; 3.regiunea cu resedinta in municipiul Brasov, alcatuita din judetele Brasov, Covasna si Harghita; 4.regiunea cu resedinta in municipiul Cluj-Napoca, alcatuita din judetele Bistrita Nasaud, Cluj, si Salaj; 5.regiunea cu resedinta in municipiul Craiova, alcatuita din judetele Dolj, Olt si Valcea; 6.regiunea cu resedinta in municipiul Constanta, alcatuita din judetele Calarasi, Constanta si Tulcea; 7.regiunea cu resedinta in municipiul Galati, alcatuita din judetele Braila, Galati si Vrancea; 8.regiunea cu resedinta in municipiul Iasi, alcatuita din judetele Bacau, Iasi, si Vaslui; 9.regiunea cu resedinta in municipiul Oradea, alcatuita din judetele Maramures, Bihor si Satu Mare; 10. regiunea cu resedinta in municipiul Pitesti, alcatuita din judetele Arges, Dambovita si Teleorman; 11. regiunea cu resedinta in municipiul Ploiesti, alcatuita din judetele Buzau, Ialomita si Prahova; 12. regiunea cu resedinta in municipiul Sibiu, alcatuita din judetele , Alba, Mures si Sibiu; 13. regiunea cu resedinta in municipiul Suceava, alcatuita din judetele Botosani, Neamt si Suceava; 14. regiunea cu resedinta in municipiul Timisoara, alcatuita din judetele Caras-Severin si Mehedinti si Timis.

Proiectul mai prevede ca atribuirea denumirii fiecarei regiuni sa fie facuta la propunerea consiliului regional, cu avizul Ministerului Culturii si al celorlalte institutii abilitate, propune ªtirbet, candidat la Consiliul Judetean Sibiu.

Consiliul regional este format din 55 – 61 de consilieri regionali, in functie de numarul populatiei fiecarei regiuni, alesi prin vot, in conditiile prevazute de lege.

Numarul consilierilor regionali alesi in fiecare judet component al regiunii, este proportional cu numarul populatiei judetului, raportat la numarul total al populatiei regiunii. Consiliul regional alege dintre membrii sai un presedinte, trei vicepresedinti si un secretar executiv. Presedintele, vicepresedintii si secretarul executiv sunt alesi prin votul secret al majoritatii consilierilor regionali aflati in functie.

Pe de alta parte, proiectul mentioneaza mentinerea impartirii teritoriului Romaniei in 41 de judete si municipiul Bucuresti, iar prefectul este autoritatea publica numita de guvern la nivel de judet si municipiul Bucuresti, care conduce serviciile publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale.

Carmen Cosman